Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018-19:

 

 Eredmények:

1. Mindszenty

2. Dobó

3. Babits

4. Arany

5. József

 

VERSENYKIÍRÁS

 III.KCS. LABDARÚGÓ TORNA  / TOVÁBBJUTÁSI LEHETŐSÉG /

 

UGYE MÁR NEVEZTÉL A WWW.MDSZ.HU-N!

 

Akik jelezték az indulásukat: Babits, József, Mindszenty, Vitézek, Erzsébet

 

1. Verseny helye :

n Pézsa Tibor Sportcsarnok

2. A verseny ideje:

n 2019. március 20. szerda 9.30 - 13.00 ÓRA

3. Szervezők:

n Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület

n Pézsa tibor Sportcsarnok

4. Nevezési díj : nincs

5. Díjazás: I – III.hely:  érem, minden induló iskola oklevelet kap.

6. A résztvevők érvényes diákigazolvánnyal kell, hogy rendelkezzenek, és ezt a játékvezető kérésére be is kell, hogy mutassák.

 

Labdarúgás 3.kcs:

 

·         Korcsoport: 2006-2007.

•             A pálya méretei: 40 x 20 m. A büntetőterület az alapvonaltól 6 méterre, az alapvonalon a kapu középpontjától 7-7 méterre felfestett, (6 x 14 m-es) téglalap alakú terület.

 

•             A pálya talaja: Az országos döntő kizárólag füves vagy műfüves pályán rendezhető.

 

 •            Kapuméret: 3 x 2 m-es.

 

•             Játékidő: 2 x 15 perc, 3 perc szünettel.

 

•             Labdaméret: 5-ös.

 

•             Csapatlétszám: 10 fő játékos + 2 fő felnőtt kísérő (tanár edző).

 

•             Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 10 fő játékos szerepeltethető, az a 10 fő, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt a technikai értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben.

 

•             Csapatlétszám mérkőzésen: A pályán egy időben 1 kapus és 4 mezőnyjátékos tartózkodhat.

 

•             Cserék: további 5 játékos állandó jelleggel cserélhető (oda-vissza csere megengedett). A csere a pályán kívül a megkülönböztető mez átadásával történik, a saját cserepadhoz legközelebb lévő oldalvonalnál.

 

•             Felszerelés: A mérkőzésen jól láthatóan számozott, egyöntetű mezben kell játszani. A cserejátékosok a kispadon megkülönböztető mezben foglalhatnak helyet. Az országos döntőre legalább két különböző színű számozott garnitúrát, a cserejátékosok számának megfelelő megkülönböztető mezt és legalább 1 db szabályos méretű labdát kell a csapatoknak magukkal vinni. Sípcsontvédő: használata ajánlott, az országos döntőn kötelező. Cipő: tornacipő és gumistoplis labdarúgó cipő használata egyaránt engedélyezett, a fémstoplis cipő használata tilos.

 

•             Játékszabályok: a labdarúgás játékszabályai szerint (hazaadás, szöglet is). – Középkezdésből közvetlenül gól nem érhető el. – A labda kapus által történő játékba hozatala esetén gól közvetlenül nem érhető el.  – A játékteret az alapvonalon elhagyó labdát a kapus a büntetőterületen belülről (lépéskorlátozás nélkül) lábbal vagy kézzel is játékba hozhatja, a labdát az ellenfél térfelére közvetlenül nem juttathatja át. A szabály megszegése esetén, a félpályáról közvetett szabadrúgás jár a vétlen csapatnak. Az ellenfél játékosai a büntetőterületen belül nem tartózkodhatnak. – Ha játékban van a labda, akkor a kapus már átdobhatja, átrúghatja a félpályát, akár gólt is szerezhet ezekből. – A hazaadást a kapus nem foghatja meg. – A kapusról, ill. a védekező játékosról az alapvonalon túlra jutó labda szög- letrúgást eredményez. – A játékteret az oldalvonalon elhagyó labdát kézzel és lábbal egyaránt játékba lehet hozni, az oldalvonalon kívülről, vagy az oldalvonalról. Oldalvonalon belülről elvégzett partbedobásnál/partrúgásnál a partbedobás/partrúgás joga átszáll az ellenfélre. Partbedobás/partrúgás esetén az ellenfél játékosainak minimum 3 méterre kell állniuk a labdától. A partbedobást/partrúgást a labda birtoklását követő 10 másodpercen belül el kell végezni, ellenkező esetben a partbedobás/partrúgás joga átszáll az ellenfélre. Partbedobásból/partrúgásból közvetlenül (érintés nélkül) nem lehet gólt elérni. – Lesállás nincs. – A büntetőrúgást a 7 méteres vonalról kell elvégezni.

 

•             Sárga és piros lap: Sárga lap: Ha a játékos ugyanazon a mérkőzésen másodízben követ el olyan szabálytalanságot, amiért sárgalapos figyelmeztetést kell adni, akkor a játékvezetőnek ki kell őt állítania. A kiállított játékosnak el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc, amelynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti. A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal. A sárgalapos figyelmeztetés mindig csak az adott mérkőzésre vonatkozik, a játékos azt nem viszi tovább. Piros lap: Durva szabálytalanság esetén a játékos azonnali piros lappal büntetendő, el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc, melynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti. A kiállított játékos a soron következő kettő (2) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal. Súlyosabb vétség esetén a Versenybizottság dönt a fegyelmi büntetés mértékéről.

 

 

__________________________________________________________________

 

III. korcsoportos Esztergom körzeti labdarúgó diákolimpia:

 

A versenyt az Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület és a Mindszenty József általános iskola szervezte.

 

Ebben az évben 6 iskola nevezett a III. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi selejtezőjére.

 

A 6 csapat 2 csoportban mérte össze tudását.

Az „A” csoportot a Mindszenty, a „B” csoportot a Szent Erzsébet iskola nyerte, így ők játszották a döntő mérkőzést! A Döntő nagyon szorosra sikeredett, de a hazai pálya a Mindszentysekkel volt, így megnyerték a tornát. A 3. helyen a Babits iskola végzett.

 

Minden résztvevő csokoládé jutalomban részesült, iskolák oklevelet kaptak, illetve az első három helyett csapat érmet is kapott. A mérkőzéseket Osvald Zsolt vezette.

 

Minden résztvevőnek gratulálunk, és további sikeres versenyzést kívánunk!

 

Végeredmény:

 

6. Petőfi Sándor Általános Iskola

5. Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola

4. József Attila Általános Iskola

3. Babits Mihály Általános Iskola

2. Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium

1. Mindszenty József Katolikus Általános Iskola

 

 

A győztes csapat névsora: Gál Péter, Moldován Noel, Méhes Árpád, Vodicska Kornél, Dörnyei Gergő, Harsányi Bálint, Rigler Márton. Minden résztvevőnek Gratulálunk!

 

 

 

Labdarúgás 3.kcs:

 

 

Helyszín: Mindszenty József iskola csarnoka

 

Időpont: 2018.március 20. kedd , 11.00 - 14.00 

 

Játékvezető: Osvald Zsolt

 

Neveztek:

- Árpádházi, Mindszenty, Vitézek, Petőfi, József, Babits(még nem nevezett hivatalosan!)

 

 

Nevezési határidő: 2018.március 1.

 

 

•           A pálya méretei: 40 x 20 m. A büntetőterület az alapvonaltól 6 méterre, az alapvonalon a kapu középpontjától 7-7 méterre felfestett, (6 x 14 m-es) téglalap alakú terület.

 

•           A pálya talaja: Az országos döntő kizárólag füves vagy műfüves pályán rendezhető.

 

           Kapuméret: 3 x 2 m-es.

 

•           Játékidő: 2 x 15 perc, 3 perc szünettel.

 

•           Labdaméret: 5-ös.

 

•           Csapatlétszám: 10 fő játékos + 2 fő felnőtt kísérő (tanár edző).

 

•           Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 10 fő játékos szerepeltethető, az a 10 fő, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt a technikai értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben.

 

•           Csapatlétszám mérkőzésen: A pályán egy időben 1 kapus és 4 mezőnyjátékos tartózkodhat.

 

•           Cserék: további 5 játékos állandó jelleggel cserélhető (oda-vissza csere megengedett). A csere a pályán kívül a megkülönböztető mez átadásával történik, a saját cserepadhoz legközelebb lévő oldalvonalnál.

 

•           Felszerelés: A mérkőzésen jól láthatóan számozott, egyöntetű mezben kell játszani. A cserejátékosok a kispadon megkülönböztető mezben foglalhatnak helyet. Az országos döntőre legalább két különböző színű számozott garnitúrát, a cserejátékosok számának megfelelő megkülönböztető mezt és legalább 1 db szabályos méretű labdát kell a csapatoknak magukkal vinni. Sípcsontvédő: használata ajánlott, az országos döntőn kötelező. Cipő: tornacipő és gumistoplis labdarúgó cipő használata egyaránt engedélyezett, a fémstoplis cipő használata tilos.

 

•           Játékszabályok: a labdarúgás játékszabályai szerint (hazaadás, szöglet is). – Középkezdésből közvetlenül gól nem érhető el. – A labda kapus által történő játékba hozatala esetén gól közvetlenül nem érhető el.  – A játékteret az alapvonalon elhagyó labdát a kapus a büntetőterületen belülről (lépéskorlátozás nélkül) lábbal vagy kézzel is játékba hozhatja, a labdát az ellenfél térfelére közvetlenül nem juttathatja át. A szabály megszegése esetén, a félpályáról közvetett szabadrúgás jár a vétlen csapatnak. Az ellenfél játékosai a büntetőterületen belül nem tartózkodhatnak. – Ha játékban van a labda, akkor a kapus már átdobhatja, átrúghatja a félpályát, akár gólt is szerezhet ezekből. – A hazaadást a kapus nem foghatja meg. – A kapusról, ill. a védekező játékosról az alapvonalon túlra jutó labda szög- letrúgást eredményez. – A játékteret az oldalvonalon elhagyó labdát kézzel és lábbal egyaránt játékba lehet hozni, az oldalvonalon kívülről, vagy az oldalvonalról. Oldalvonalon belülről elvégzett partbedobásnál/partrúgásnál a partbedobás/partrúgás joga átszáll az ellenfélre. Partbedobás/partrúgás esetén az ellenfél játékosainak minimum 3 méterre kell állniuk a labdától. A partbedobást/partrúgást a labda birtoklását követő 10 másodpercen belül el kell végezni, ellenkező esetben a partbedobás/partrúgás joga átszáll az ellenfélre. Partbedobásból/partrúgásból közvetlenül (érintés nélkül) nem lehet gólt elérni. – Lesállás nincs. – A büntetőrúgást a 7 méteres vonalról kell elvégezni.

 

•           Sárga és piros lap: Sárga lap: Ha a játékos ugyanazon a mérkőzésen másodízben követ el olyan szabálytalanságot, amiért sárgalapos figyelmeztetést kell adni, akkor a játékvezetőnek ki kell őt állítania. A kiállított játékosnak el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc, amelynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti. A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal. A sárgalapos figyelmeztetés mindig csak az adott mérkőzésre vonatkozik, a játékos azt nem viszi tovább. Piros lap: Durva szabálytalanság esetén a játékos azonnali piros lappal büntetendő, el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc, melynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti. A kiállított játékos a soron következő kettő (2) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal. Súlyosabb vétség esetén a Versenybizottság dönt a fegyelmi büntetés mértékéről.

 

________________________________________________________________

3. kcs foci diákolimpia eredmények:

Időpont: 2017.március 30. csütörtök:

Helyszín: Esztergom FC labdarúgó klub műfüves pályája

 

„A” csoport:

- Mindszenty

 - József

 - Szt. Erzsébet

 

„B” csoport:

- Petőfi

- Babits

- Gyakorló

 

Eredmények:

1. Mindszenty-József: 6-1

2. Petőfi-Babits: 1-4

3. Mindszenty-Szt.Erzsébet: 4-1

4. Petőfi-Gyakorló: 6-2

5. József-Szt. Erzsébet: 2-3

6. Babits-Gyakorló: 0-4

 

Helyosztók:

5-6.hely: József-Petőfi: 4-3

3-4.helyért: Babits-Szt.Erzsébet: 3-4

1-2.helyért: Mindszenty-Gyakorló: 2-1

Győztes csapat névsora: Gál Péter, Méhes Árpád, Rigler Márton, Harsányi Bálint, Vodicska Kornél, Nagy Hunor, Krizsán Máté, Torma Gergő, Horváth István, Enculescu Dávid, Szendrő Tamás

_______________________________________________________________

VERSENYKIÍRÁS 2016-17. tanév

 III.KCS. / 5-6.oszt. / LABDARÚGÓ TORNA /

 

Akik jelezték: Pilismarót, Mindszenty, József, Petőfi, Arany, Szt.Erzsébet, Babits, Dobó

Kérlek e-mailben jelezz vissza március 21-ig

 

 1. Verseny helye :

 2. Esztergomi Labdarúgó Klub műfüves sportudvara (A Géza fejedelem iskola)

 3. Résztvevő csapatok és a verseny ideje:

 4. 2004-2005-ben születettek

 5. < > Alacsonyabb, II. korcsoportos (2006-2007-ben született) tanulók felversenyezhetnek és visszaversenyezhet saját korcsoportjukba is.

  2017. március 30. csütörtök, 11.00óra, bemelegítés és sorsolás 10.30

 6. Szervezők:

 7. Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület

 8. Osvald Zsolt

   

 9. Nevezési díj : nincs

 10. Díjazás:

 11. hely:oklevél, érem,

  II-III. hely: oklevél, érem,

  Helyezettek: oklevél

   

  6. Egyéb tudnivalók:

   

   

 12. csapatlétszám: 8+1 nevezhető:14 fő

 13. játékidő: 2X15 perc

 14. az egységes mez kötelező

 15. fémstoplist használni tilos

 16. helyszíni nevezés nincs!. A helyszínen kell leadni az iskolaigazgató által hitelesített nevezési lapot. Ezen lap nélkül a csapat nem indulhat, utólagos bemutatásra nincs lehetőség!!

 17. Játékvezetésről a szervezők gondoskodnak

 18. A mindenkori diákolimpiai szabályok érvényesek! Az idén megjelent versenyszabály könyv! Kérem olvassátok el!!!

 19. EGYÉB TECHNIKAI INFORMÁCIÓ: Osvald Zsolt

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  A pálya méretei: 60-70 m x 40-50 m.

  A büntetőterület az alapvonaltól 12 méterre, az alapvonalon a kapu középpontjától

  10 méterre felfestett, téglalap alakú terület.

   

  Kapuméret: 5 x 2 m-es.

  Játékidő: 2 x 15 perc, 3 perc szünettel.

  Labdaméret: 4-es.

  Csapatlétszám: 14 fő játékos

  Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 14 fő játékos szerepeltethető,

  az a 14 fő, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt a technikai

  értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben.

  Csapatlétszám mérkőzésen: 8 + 1 játékos tartózkodhat a pályán.

  Cserék: további 5 játékos állandó jelleggel cserélhető (oda-vissza csere

  megengedett).

  Sípcsontvédő: használata ajánlott, az országos döntőn kötelező.

  Cipő: tornacipő és gumistoplis labdarúgó cipő használata egyaránt engedélyezett,

  a fémstoplis cipő használata tilos.

   

  Játékszabályok: a labdarúgás játékszabályai szerint (hazaadás, szöglet is).

  – Középkezdésből és kapukirúgásból közvetlenül gól nem érhető el.

  – A kapus semmilyen körülmények között és formában nem juttathatja át a

  labdát az ellenfél térfelére anélkül, hogy saját térfelén játékost vagy talajt

  nem ért a labda. A szabály megszegése esetén, a félpályáról közvetett

  szabadrúgás jár a vétlen csapatnak.

  – Kapukirúgásból csak úgy juttatható át a labda az ellenfél térfelére, ha a

  labda játékost, vagy talajt ér a saját térfélen. A szabály megszegése esetén,

  a félpályáról közvetett szabadrúgás jár a vétlen csapatnak.

  – A kapukirúgást a talajról kell elvégezni, a labda a büntetőterület bármely

  pontjára elhelyezhető. Az ellenfél játékosa a büntetőterület vonalára állhat.

  – Az oldalvonal mögül bedobással hozható ismét játékba a labda. Az ellenfél

  játékosai bedobásnál és pontrúgásnál 5 méterre helyezkednek el, és

  nem akadályozhatják a labda játékba hozatalát.

  – Lesállás van.

  – A büntetőrúgást a 9 méteres vonalról kell elvégezni.

  • Sárga és piros lap:

  Sárga lap: Ha a játékos ugyanazon a mérkőzésen másodízben követ el

  olyan szabálytalanságot, amiért sárgalapos figyelmeztetést kell adni, akkor

  a játékvezetőnek ki kell őt állítania. A kiállított játékosnak el kell hagynia

  a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc,

  amelynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban

  csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti.

  A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik

  játékjogosultsággal.

  A sárgalapos figyelmeztetés mindig csak az adott mérkőzésre vonatkozik,

  a játékos azt nem viszi tovább.

  Piros lap: Durva szabálytalanság esetén a játékos azonnali piros lappal

  büntetendő, el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet.

  A kiállítás a játékidő hátralévő részéig szól, és a csapat a továbbiakban

  a játéktéren eggyel kevesebb játékossal játszhat.

  A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik

  játékjogosultsággal.

  Súlyosabb vétség esetén a Versenybizottság dönt a fegyelmi büntetés

  mértékéről.

  • A mérkőzésért adható pontok: győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség

  0 pont.

  A csoporton belüli sorrend meghatározása:

  1. legtöbb pont

  2. egymás ellen elért eredmény

  3. gólkülönbség

  4. több rúgott gól

  A csoportmérkőzések során, holtverseny esetén a következő szempontok

  alapján dől el a továbbjutás:

  2 csapat holtversenye esetén:

  a. Az azonos pontszámot elért csapatok egymás elleni eredménye.

  b. Ha ez döntetlen volt, az összes mérkőzésen elért jobb gólkülönbség.

  c. Ha ez azonos, akkor az összes mérkőzésen lőtt több gól rangsorol.

  d. Ha ez azonos, 5-5 büntetőrúgás következik.

  Amennyiben ez sem dönt, akkor további büntetők következnek az első

  hibáig, melyet azok a játékosok végezhetnek el, akik az első sorozatban

  nem szerepeltek.

_______________________________________________________________

2015-16. tanév:

Eredmények:

 • Mindszenty – Szt.Imre: 7-3
 • József – Szt.Erzsébet: 2-1
 • József – Szt.Imre: 13-0
 • Mindszenty – Szt.Erzsébet: 4-1
 • Szt.Imre – Szt.Erzsébet: 1-6
 • József – Mindszenty: 3-4

Végeredmény:

 1. Mindszenty
 2. József
 3. Szt.Erzsébet
 4. Szt.Imre

A győztes csapat:

Méhes Árpád, Nagy Hunor, Horváth István, Krizsán Máté, Torma Gergő, Enculesu Dávid, Guzli László, Bencze Botond,  Szilágyi Márk, Sárközi Rajmund, Kákonyi Gergő

 

 

VERSENYKIÍRÁS

 III.KCS. / 5-6.oszt. / LABDARÚGÓ TORNA /

 

1. Verseny helye :

 • Esztergomi Labdarúgó Klub műfüves sportudvara (A Géza fejedelem iskola)

2. Résztvevő csapatok és a verseny ideje:

 • 2003-2004-ben születettek
 • Felversenyzés: Alacsonyabb, II. korcsoportos (2004-2005-ben született) tanulók felversenyezhetnek és visszaversenyezhet saját korcsoportjukba is.
 • 2016. április 7. csütörtök 11.00, bemelegítés és sorsolás 10.30

3. Szervezők:

 • Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület
 • Osvald Zsolt

4. Nevezési díj : nincs

5. Díjazás:

I. hely:    oklevél, érem,

II-III. hely: oklevél, érem,

Helyezettek: oklevél

6. Egyéb tudnivalók:

 • csapatlétszám: 8+1 nevezhető:14 fő
 • játékidő: 2X15 perc
 • az egységes mez kötelező
 • fémstoplist használni tilos
 • helyszíni nevezés nincs!. A helyszínen kell leadni az iskolaigazgató által hitelesített nevezési lapot. Ezen lap nélkül a csapat nem indulhat, utólagos bemutatásra nincs lehetőség!!
 • Játékvezetésről a szervezők gondoskodnak
 • A mindenkori diákolimpiai szabályok érvényesek! Az idén megjelent versenyszabály könyv! Kérem olvassátok el!!!
 • EGYÉB TECHNIKAI INFORMÁCIÓ: Osvald Zsolt

A pálya méretei: 60-70 m x 40-50 m.

A büntetőterület az alapvonaltól 12 méterre, az alapvonalon a kapu középpontjától

10 méterre felfestett, téglalap alakú terület.

 

Kapuméret: 5 x 2 m-es.

Játékidő: 2 x 15 perc, 3 perc szünettel.

Labdaméret: 4-es.

Csapatlétszám: 14 fő játékos

Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 14 fő játékos szerepeltethető,

az a 14 fő, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt a technikai

értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben.

Csapatlétszám mérkőzésen: 8 + 1 játékos tartózkodhat a pályán.

Cserék: további 5 játékos állandó jelleggel cserélhető (oda-vissza csere

megengedett).

Sípcsontvédő: használata ajánlott, az országos döntőn kötelező.

Cipő: tornacipő és gumistoplis labdarúgó cipő használata egyaránt engedélyezett,

a fémstoplis cipő használata tilos.

 

Játékszabályok: a labdarúgás játékszabályai szerint (hazaadás, szöglet is).

– Középkezdésből és kapukirúgásból közvetlenül gól nem érhető el.

– A kapus semmilyen körülmények között és formában nem juttathatja át a

labdát az ellenfél térfelére anélkül, hogy saját térfelén játékost vagy talajt

nem ért a labda. A szabály megszegése esetén, a félpályáról közvetett

szabadrúgás jár a vétlen csapatnak.

– Kapukirúgásból csak úgy juttatható át a labda az ellenfél térfelére, ha a

labda játékost, vagy talajt ér a saját térfélen. A szabály megszegése esetén,

a félpályáról közvetett szabadrúgás jár a vétlen csapatnak.

– A kapukirúgást a talajról kell elvégezni, a labda a büntetőterület bármely

pontjára elhelyezhető. Az ellenfél játékosa a büntetőterület vonalára állhat.

– Az oldalvonal mögül bedobással hozható ismét játékba a labda. Az ellenfél

játékosai bedobásnál és pontrúgásnál 5 méterre helyezkednek el, és

nem akadályozhatják a labda játékba hozatalát.

– Lesállás van.

– A büntetőrúgást a 9 méteres vonalról kell elvégezni.

• Sárga és piros lap:

Sárga lap: Ha a játékos ugyanazon a mérkőzésen másodízben követ el

olyan szabálytalanságot, amiért sárgalapos figyelmeztetést kell adni, akkor

a játékvezetőnek ki kell őt állítania. A kiállított játékosnak el kell hagynia

a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc,

amelynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban

csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti.

A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik

játékjogosultsággal.

A sárgalapos figyelmeztetés mindig csak az adott mérkőzésre vonatkozik,

a játékos azt nem viszi tovább.

Piros lap: Durva szabálytalanság esetén a játékos azonnali piros lappal

büntetendő, el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet.

A kiállítás a játékidő hátralévő részéig szól, és a csapat a továbbiakban

a játéktéren eggyel kevesebb játékossal játszhat.

A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik

játékjogosultsággal.

Súlyosabb vétség esetén a Versenybizottság dönt a fegyelmi büntetés

mértékéről.

• A mérkőzésért adható pontok: győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség

0 pont.

A csoporton belüli sorrend meghatározása:

1. legtöbb pont

2. egymás ellen elért eredmény

3. gólkülönbség

4. több rúgott gól

A csoportmérkőzések során, holtverseny esetén a következő szempontok

alapján dől el a továbbjutás:

2 csapat holtversenye esetén:

a. Az azonos pontszámot elért csapatok egymás elleni eredménye.

b. Ha ez döntetlen volt, az összes mérkőzésen elért jobb gólkülönbség.

c. Ha ez azonos, akkor az összes mérkőzésen lőtt több gól rangsorol.

d. Ha ez azonos, 5-5 büntetőrúgás következik.

Amennyiben ez sem dönt, akkor további büntetők következnek az első

hibáig, melyet azok a játékosok végezhetnek el, akik az első sorozatban

nem szerepeltek.

 

 

    _____________________________________________________________                             

 

 

2014-15.:

3.kcs – os fiú diákolimpia:

 

2015-03-25. – Esztergomi Futball Klub műfüves pályája

4 résztvevő: József, Mindszenty, Babits, Szt. Imre

Játékvezető: Osvald Zsolt

Mérkőzések:

 1. József – Mindszenty: 2-2
 2. Babits – Szt.Imre: 1-2
 3. Babits – József: 0-2
 4. Szt.Imre – Mindszenty: 3-3
 5. József – Szt.Imre: 4-1
 6. Babits – Mindszenty: 1-1

 

Végeredmény:

 1. József 7pont
 2. Szt.Imre 5pont
 3. Mindszenty 3pont
 4. Babits 1pont

Győztes csapat névsora:

Kis Gergő, Regchenbach Márton, Paltineanu Kevin, Baráth Dávid, Bartha Ábel, Szalai Tomi, Gál Viktor, Basovszki Márk, Berde Sándor, Rózsa Ádám, Ékesi Bence, Varga Martin, Dani Patrik, Sárosi Bálint, testnevelő: Walcz Mária

Köszönjük az Esztergomi Futball Klubbnak, hogy pályát biztosított a rendezvényünknek!

_________________________________________________________________________________________

 

VERSENYKIÍRÁS 2014-15. tanév

 III.KCS. / 5-6.oszt. / LABDARÚGÓ TORNA /

1. Verseny helye :

 • A Géza fejedelem iskola műfüves sportudvara ( Esztergomi Labdarúgó Klub )

2. Résztvevő csapatok és a verseny ideje:

 • 2002-2003-ban született tanulók.
 • Felversenyzés: Alacsonyabb, II. korcsoportos (2004-2005-ben született) tanulók felversenyezhetnek és visszaversenyezhet saját korcsoportjukba is.
 • 2015. – később kerül kiírásra

3. Szervezők:

 • Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület
 • Osvald Zsolt

4. Nevezési díj : nincs

5. Díjazás:

I. hely:    oklevél, érem,

II-III. hely: oklevél, érem,

Helyezettek: oklevél

6. Egyéb tudnivalók:

 • neveztek:
 • csapatlétszám: 8+1 nevezhető:14 fő
 • játékidő: 2X15 perc
 • az egységes mez kötelező
 • fémstoplist használni tilos
 • helyszíni nevezés nincs!. A helyszínen kell leadni az iskolaigazgató által hitelesített nevezési lapot. Ezen lap nélkül a csapat nem indulhat, utólagos bemutatásra nincs lehetőség!!
 • Játékvezetésről a szervezők gondoskodnak
 • A mindenkori diákolimpiai szabályok érvényesek! Az idén megjelent versenyszabály könyv! Kérem olvassátok el!!!
 • EGYÉB TECHNIKAI INFORMÁCIÓ: Osvald Zsolt

 

A pálya méretei: 60-70 m x 40-50 m.

A büntetőterület az alapvonaltól 12 méterre, az alapvonalon a kapu középpontjától

10 méterre felfestett, téglalap alakú terület.

Kapuméret: 5 x 2 m-es.

Játékidő: 2 x 15 perc, 3 perc szünettel.

Labdaméret: 4-es.

Csapatlétszám: 14 fő játékos

Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 14 fő játékos szerepeltethető,

az a 14 fő, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt a technikai

értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben.

Csapatlétszám mérkőzésen: 8 + 1 játékos tartózkodhat a pályán.

Cserék: további 5 játékos állandó jelleggel cserélhető (oda-vissza csere

megengedett).

Sípcsontvédő: használata ajánlott, az országos döntőn kötelező.

Cipő: tornacipő és gumistoplis labdarúgó cipő használata egyaránt engedélyezett,

a fémstoplis cipő használata tilos.

Játékszabályok: a labdarúgás játékszabályai szerint (hazaadás, szöglet is).

– Középkezdésből és kapukirúgásból közvetlenül gól nem érhető el.

– A kapus semmilyen körülmények között és formában nem juttathatja át a

labdát az ellenfél térfelére anélkül, hogy saját térfelén játékost vagy talajt

nem ért a labda. A szabály megszegése esetén, a félpályáról közvetett

szabadrúgás jár a vétlen csapatnak.

– Kapukirúgásból csak úgy juttatható át a labda az ellenfél térfelére, ha a

labda játékost, vagy talajt ér a saját térfélen. A szabály megszegése esetén,

a félpályáról közvetett szabadrúgás jár a vétlen csapatnak.

– A kapukirúgást a talajról kell elvégezni, a labda a büntetőterület bármely

pontjára elhelyezhető. Az ellenfél játékosa a büntetőterület vonalára állhat.

– Az oldalvonal mögül bedobással hozható ismét játékba a labda. Az ellenfél

játékosai bedobásnál és pontrúgásnál 5 méterre helyezkednek el, és

nem akadályozhatják a labda játékba hozatalát.

– Lesállás van.

– A büntetőrúgást a 9 méteres vonalról kell elvégezni.

• Sárga és piros lap:

Sárga lap: Ha a játékos ugyanazon a mérkőzésen másodízben követ el

olyan szabálytalanságot, amiért sárgalapos figyelmeztetést kell adni, akkor

a játékvezetőnek ki kell őt állítania. A kiállított játékosnak el kell hagynia

a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc,

amelynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban

csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti.

A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik

játékjogosultsággal.

A sárgalapos figyelmeztetés mindig csak az adott mérkőzésre vonatkozik,

a játékos azt nem viszi tovább.

Piros lap: Durva szabálytalanság esetén a játékos azonnali piros lappal

büntetendő, el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet.

A kiállítás a játékidő hátralévő részéig szól, és a csapat a továbbiakban

a játéktéren eggyel kevesebb játékossal játszhat.

A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik

játékjogosultsággal.

Súlyosabb vétség esetén a Versenybizottság dönt a fegyelmi büntetés

mértékéről.

• A mérkőzésért adható pontok: győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség

0 pont.

A csoporton belüli sorrend meghatározása:

1. legtöbb pont

2. egymás ellen elért eredmény

3. gólkülönbség

4. több rúgott gól

A csoportmérkőzések során, holtverseny esetén a következő szempontok

alapján dől el a továbbjutás:

2 csapat holtversenye esetén:

a. Az azonos pontszámot elért csapatok egymás elleni eredménye.

b. Ha ez döntetlen volt, az összes mérkőzésen elért jobb gólkülönbség.

c. Ha ez azonos, akkor az összes mérkőzésen lőtt több gól rangsorol.

d. Ha ez azonos, 5-5 büntetőrúgás következik.

Amennyiben ez sem dönt, akkor további büntetők következnek az első

hibáig, melyet azok a játékosok végezhetnek el, akik az első sorozatban

nem szerepeltek.

                                   

______________________________________________________________________________________________________