Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Labdarúgás 5-6. kcs.2018-19.

VERSENYKIÍRÁS 2018-19.

 V-VI.KCS. LABDARÚGÓ TORNA  / TOVÁBBJUTÁSI LEHETŐSÉG /

 

UGYE MÁR NEVEZTÉL A WWW.MDSZ.HU-N!

 

Akik jelezték az indulásukat: Dobó, Balassa, Bottyán, Franka, Erzsébet

 

1. Verseny helye :

n Pézsa Tibor Sportcsarnok

2. A verseny ideje:

n 2019. március 13 szerda 9.30 - 13.00 ÓRA

3. Szervezők:

n Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület

n Pézsa Tibor Sportcsarnok

4. Nevezési díj : nincs

5. Díjazás: I – III.hely:  érem, minden induló iskola oklevelet kap.

6. A résztvevők érvényes diákigazolvánnyal kell, hogy rendelkezzenek, és ezt a játékvezető kérésére be is kell, hogy mutassák.

 

Labdarúgás 5-6.kcs:

 

•             Csapatversenyben az V-VI. korcsoportba tartozó, 1999-2003-ban született tanulók indulhatnak.

Felversenyzés: Az V-VI. korcsoport versenyein a 2004-ben született fiú tanulók felversenyezhetnek, és visszaversenyezhetnek saját korcsoportjukba is.

 

·         Korlátozás: A versenyen azok a diákok vehetnek részt, akik 2017. szeptember 01. és 2018.november 01. között az MLSZ, illetve a megyei/budapesti Labdarúgó Szövetségek által a felnőtt NB I., NB II., NB III., utánpótlás első vagy másodosztályú és/vagy futsal felnőtt NB I., NB II. illetve utánpótlás első osztályú mérkőzésekennem léptek pályára.

 

·         A pálya méretei: 40 x 20 m. A büntetőterület az alapvonaltól 6 méterre, az alapvonalon a kapu középpontjától 7-7 méterre felfestett, (6 x 14 m-es) téglalap alakú terület.

 

•             Játékidő: 2 x 15 perc, 3 perc szünettel.

 

•             Kapuméret: 3 x 2 m-es.

 

•             A játéktér felülete: Az országos döntő kizárólag füves vagy műfüves pályán rendezhető.

 

•             Labdaméret: 5-ös.

 

•             Csapatlétszám: 10 fő játékos + 2 fő felnőtt kísérő (tanár vagy edző).

 

•             Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 10 fő játékos szerepeltethető, az a 10 fő, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt a technikai értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben.

 

•             Csapatlétszám a mérkőzésen: a pályán egy időben 1 kapus és 4 mezőnyjátékos tartózkodhat.

 

•             Csere: további 5 játékos állandó jelleggel cserélhető (oda-vissza csere megengedett). A csere a pályán kívül a megkülönböztető mez átadásával történik, a saját cserepadhoz legközelebb lévő oldalvonalnál.

 

•             Felszerelés: A mérkőzést jól láthatóan számozott, egyöntetű mezben kell játszani. Az országos döntőre legalább két különböző színű számozott garnitúrát, a cserejátékosok számának megfelelő számú megkülönböztető mezt és legalább 1 db szabályos méretű labdát kell a csapatoknak magukkal vinni. Sípcsontvédő: használata ajánlott, az országos döntőn kötelező. Cipő: tornacipő és gumistoplis labdarúgó cipő használata egyaránt engedélyezett, fémstoplis cipő használata tilos!

 

•             Játékszabályok: a labdarúgás játékszabályai szerint (hazaadás, szöglet is). – Középkezdésből közvetlenül gól nem érhető el. – A labda kapus által történő játékba hozatala esetén gól közvetlenül nem érhető el.  – A játékteret az alapvonalon elhagyó labdát a kapus a büntetőterületen belülről (lépéskorlátozás nélkül) lábbal vagy kézzel is játékba hozhatja, a labdát az ellenfél térfelére közvetlenül nem juttathatja át. A szabály megszegése esetén, a félpályáról közvetett szabadrúgás jár a vétlen csapatnak. Az ellenfél játékosai a büntetőterületen belül nem tartózkodhatnak. – Ha játékban van a labda, akkor a kapus már átdobhatja, átrúghatja a félpályát, akár gólt is szerezhet ezekből. – A hazaadást a kapus nem foghatja meg. – A kapusról, ill. a védekező játékosról az alapvonalon túlra jutó labda szögletrúgást eredményez. – A játékteret az oldalvonalon elhagyó labdát kézzel és lábbal egyaránt játékba lehet hozni, az oldalvonalon kívülről, vagy az oldalvonalról. Oldalvonalon belülről elvégzett partbedobásnál/partrúgásnál a partbedobás/partrúgás joga átszáll az ellenfélre. Partbedobás/partrúgás esetén az ellenfél játékosainak minimum 3 méterre kell állniuk a labdától. A partbedobást/partrúgást a labda birtoklását követő 10 másodpercen belül el kell végezni, ellenkező esetben a partbedobás/partrúgás joga átszáll az ellenfélre. Partbedobásból/partrúgásból közvetlenül (érintés nélkül) nem lehet gólt elérni. – Lesállás nincs. – A büntetőrúgást a 7 méteres vonalról kell elvégezni.

 

•             Sárga és piros lap: Sárga lap: Ha a játékos ugyanazon a mérkőzésen másodízben követ el olyan szabálytalanságot, amiért sárgalapos figyelmeztetést kell adni, akkor a játékvezetőnek ki kell őt állítania. A kiállított játékosnak el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő

 2 perc, amelynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti. A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal.

A sárgalapos figyelmeztetés mindig csak az adott mérkőzésre vonatkozik, a játékos azt nem viszi tovább. Piros lap: Durva szabálytalanság esetén a játékos azonnali piros lappal büntetendő, el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc, melynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti. A kiállított játékos a soron következő kettő (2) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal. Súlyosabb vétség esetén a Versenybizottság dönt a fegyelmi büntetés mértékéről.

___________________________________________

 

VERSENYKIÍRÁS 2012-13.

 

V-VI.KCS. LABDARÚGÓ TORNA

 

1. Verseny helye :

n   A Dobó iskola tornaterme

2. A verseny ideje:

n   2013. május 30. vagy június 4  10.00óra – gyülekező: 9.40

3. Szervezők:

n   Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület

n   Mihalovits Gábor, Osvald Zsolt

4. Nevezési díj : nincs

5. Díjazás:

I-III. hely: érem

Minden résztvevő oklevél díjazásban részesül

 

6. Egyéb tudnivalók:

 

n   nevezők: Dobó, Imre, Erzsébet, Franka

n   sorsolást Osvald Zsolt készíti el

n   csak tornacipőben

n   az egységes mez kötelező

n   mérkőzésidő : 2 x15 perc, 3perc szünet

n   .csapatlétszám: 4+1 / 10 fő nevezhető / - kispálya

n   Játékvezetésről a szervezők gondoskodnak

n   A mindenkori diákolimpiai szabályok érvényesek!!!

n   Vitás ügyekben Osvald Zsolt technikai vezető dönt

 

 

Szerencsés Tamás