Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kosárlabda 3.kcs leány 2017/18.

2017-18.tanév:

A hétfői 3. kcs-os lány kosárlabda torna végeredménye a következő:

I. helyezett: Dobó Katalin Gimnázium, Edző: Hartmann János

Csapat névsor:
-Sölösi Erika,
-Tóth Fanni,
-Záhorszky Szofi,
-Forgó Lilla,
-Vassy Viola,
-Jármai Eszter,
-Zielbauer Janka,

A mérkőzést az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium (Farkas István ) rendezte.

Az első negyedet a hazai csapat nyerte 8-4-re, majd ezt követően a vendégek a következő negyedben 20-12 re fordítottak. A harmadik negyed kiegyenlített volt mind a két oldalon három-három kosár esett így az eredmény 26-18-ra módosult.


 A Szent Erzsébet csapata nem bírta a hajrát annak ellenére hogy ők 9 fővel játszották a mérkőzést, az ellenfél csapata rendre leindította a mieinket akik már nem tudtak visszaérni a saját palánkjuk alá így alakult ki a tetemes 24-46-os különbség.


Köszönjük a segítséget, amit a megrendezéshez nyújtottatok!
 

________________________________________________________

Nevezett csapatok: Dobó és Árpádházi

Helyszín és időpont: 2018.02.12. - Árpádháziban

Játékidő: Négy negyed 8 perces tiszta játékidőkkel, 24 másodperces támadóidő méréssel és 1 perc szünettel az I-II. és a III-IV. negyed között. A II-III. negyed közötti szünet 10 perc. Ha a rendes játékidő végén az eredmény döntetlen, akkor a FIBA játékszabályok értelmében hosszabbítás következik. A hosszabbítás(ok) időtartama annyiszor 4 perc, amíg a játékszakasz végén valamelyik csapat javára különbség nem alakul ki.

Időmérés: a III., IV. negyedben - amennyiben 20 pont, vagy ennél nagyobb különbség alakul ki valamely csapat javára a mérkőzés eredményét illetően

- az MKOSZ Játékszabályok 10. pont 3. §-ában leírtakkal ellentétben - a mérkőzésórát nem kell megállítani, kivéve ha a játékidő letelik, illetve ha a játékvezető sérülés, vagy külső hatás miatt (törlés, botrány stb.) sípol. Ha az eredmény 19 pont, vagy ennél kisebb különbségre csökken, úgy a szabályok zerint kell a játékidőt ismét mérni. Ha az eredmény eléri a 40 pontos, vagy ennél nagyobb különbséget a II. negyed végén, vagy bármikor azt követően, úgy a mérkőzés annál az eredménynél szabályosan befejeződik, véget ér.

Időkérés: száma és megosztása a szabályok szerint (az I. és a II. negyedben összesen 2 lehetőség, a III. és a IV. negyedben összesen 3 lehetőség tetszőleges időpontban igénybe véve), de időtartama csak 30 másodperc. „Futó” óra esetén a 30 másodperc letelte után a mérkőzésórát meg kell állítani az időhúzás elkerülése érdekében.

Pálya: az országos selejtező mérkőzéseket és az elődöntőket 26x14 m, a döntőt szabályos (28x15 m) játékterű teremben kell játszani (a pálya vonalazása megfeleljen meg a 2010. szeptembertől érvényes FIBA pályarajznak).

Labda: a leányoknál 5-ös, a fiúknál 6-os méretű labda (Molten, Spalding,vagy Star).

Felszerelés: A mérkőzést csak számozott mezben szabad játszani. Az országos elődöntőre és az országos döntőre legalább két különböző színű, számozott garnitúrát és 2 db, a kiírásnak megfelelő labdát kell a csapatoknak magukkal vinni.

Csapatlétszám: 12 fő játékos + 2 fő felnőtt kísérő (tanár, edző).

Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 12 fő játékos szerepeltethető, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt a technikai értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a torna első mérkőzésének jegyzőkönyvében (kevesebb beírt játékos esetén a jegyzőkönyvben később pótlást eszközölni nem lehet). Amennyiben egy csapat tíznél kevesebb játékossal kezdi meg a mérkőzést, a második negyedben csak azok a játékosok szerepeltethetők, akik az első negyedben nem játszottak.

Cserelehetőségek (12 játékos esetén):

– Az első negyedben maximum 2 játékos cserélhető a pályára, akik ezen negyedben vissza is cserélhetők, de a második negyedben nem léphetnek pályára (11 játékos esetén ez a cserelehetőség 1 játékosra csökken, 10 játékos esetén az I. és a II. negyedben nincs cserelehetőség).

– A II. negyedben csak az a játékos játszhat és csak az cserélhető be, aki az első negyedben nem lépett pályára.

– A III. és a IV. negyedben, valamint a hosszabbításokban a játékosok cseréjére vonatkozó szabályok nem térnek el az általános szabályoktól.

Büntetődobások csapathibákért: minden negyedben a 4. csapathibát követően az ötödikért (és minden további hibáért) 2 büntetődobás jár.

Védekezés: A védekezéssel kapcsolatos szabályokat az MKOSZ Szakmai és Utánpótlás Bizottsága által kidolgozott „Védekezési Szabályzat” tartalmazza, amely szabályzat betartása kötelező érvénnyel kerül alkalmazásra a diákolimpiai versenyeken.

_______________________________________________________________

2016-17.:

Február 27.(hétfő) 11.30, A 3. korcsoportos lány kosárlabda, Helye: Szent Erzsébet,

neveztek: Erzsébet, Dobó, Babits

Eredmények:

  • Dobó – Babits: 34 - 7
  • Erzsébet – Babits: 18-15
  • Erzsébet – Dobó: 8-48
  1. Dobó
  2. Erzsébet
  3. Babits

 

_________________________________________________________

2015-16.:

 

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Tornacsarnokában rendezték meg a diákolimpia kosárlabda körzeti versenyét III. korcsoportban leányok számára 2016. február 8-án.

A versenyre három iskola csapata nevezett,a Babits Mihály Általános Iskola,a Dobó Katalin Gimnázium és az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola.

Eredmények:

Árpád-házi  -  Dobó Katalin Gimn.                       42-12

Dobó Katalin Gimn. – Babits Mihály Ált. Isk.     16-20

Árpád-házi  - Dobó Katalin Gimn.                        47-14

  1. Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola
  2. Babits Mihály Általános Iskola
  3. Dobó Katalin Gimnázium

Szervező: Eichardt Klára és az Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület

 

Versenykiírás

 

Kosár 3.kcs leány – 02.08. hétfő

R.: Erzsébet – 12.30

Kapcsolattartó: Eichardt Klári

 

         

Szt.Erzsébet

Babits

Dobó

 

Korcsoport:

Csapatversenyben nemenként a III. korcsoportba tartozó, 2003-2004-ben született tanulók.

Felversenyzés:

Alacsonyabb, II. korcsoportos (2005-2006-ban született) tanulók felversenyezhetnek.

Sportági rendelkezések:

 

• Játékidő: Négy negyed 8 perces tiszta játékidőkkel, 24 másodperces táma-

dóidő méréssel és 1 perc szünettel az I-II. és a III-IV. negyed között.

A II-III. negyed közötti szünet 10 perc. Ha a rendes játékidő végén az eredmény döntetlen, akkor a FIBA játékszabályok értelmében hosszabbítás következik. A hosszabbítás(ok) időtartama annyiszor 4 (négy) perc, amíg a játékszakasz végén valamelyik csapat javára különbség nem alakul ki.

Időmérés: a III., IV. negyedben - amennyiben 20 pont, vagy ennél nagyobb különbség alakul ki valamely csapat javára a mérkőzés eredményét illetően - az MKOSZ Játékszabályok 10. pont 3. §-ában leírtakkal ellentétben - a mérkőzésórát nem kell megállítani, kivéve ha a játékidő letelik, illetve ha a játékvezető sérülés, vagy külső hatás miatt (törlés, botrány stb.) sípol. Ha az eredmény 19 pont, vagy ennél kisebb különbségre csökken, úgy a szabályok szerint kell a játékidőt ismét mérni. Ha az eredmény eléri a 40 pontos, vagy ennél nagyobb különbséget a II. negyed végén, vagy bármikor azt követően, úgy a mérkőzés annál az eredménynél szabályosan befejeződik, véget ér.

 

• Időkérés: száma és megosztása a szabályok szerint (az I. és a II. negyedben összesen 2 lehetőség, a III. és a IV. negyedben összesen 3 lehetőség tetszőleges időpontban igénybe véve), de időtartama csak 30 másodperc. „Futó” óra esetén a 30 másodperc letelte után a mérkőzésórát meg kell állítani az időhúzás elkerülése érdekében.

 

• Labda: a leányoknál 5-ös, a fiúknál 6-os méretű labda

 

 

 

 

 

• Felszerelés: Lásd az „Általános szabályok” 12/g. pontja szerint.

A mérkőzést csak számozott mezben szabad játszani. Az országos elődöntőre és az országos döntőre legalább két különböző színű, számozott garnitúrát és 2 db, a kiírásnak megfelelő labdát kell a csapatoknak magukkal vinni.

 

• Csapatlétszám: 12 fő játékos + 2 fő felnőtt kísérő (tanár, edző).

 

• Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 12 fő játékos szerepeltethető, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt a technikai értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a torna első mérkőzésének jegyzőkönyvében (kevesebb beírt játékos esetén a jegyzőkönyvben később pótlást eszközölni nem lehet). Amennyiben egy csapat tíznél kevesebb játékossal kezdi meg a mérkőzést, a második negyedben csak azok a játékosok szerepeltethetők, akik az első negyedben nem játszottak.

 

• Cserelehetőségek (12 játékos esetén):

– Az első negyedben maximum 2 játékos cserélhető a pályára, akik ezen negyedben vissza is cserélhetők, de a második negyedben nem léphetnek pályára (11 játékos esetén ez a cserelehetőség 1 játékosra csökken, 10 játékos esetén az I. és a II. negyedben nincs cserelehetőség).

– A II. negyedben csak az a játékos játszhat és csak az cserélhető be, aki az első negyedben nem lépett pályára.

– A III. és a IV. negyedben, valamint a hosszabbításokban a játékosok cseréjére

nincs eltérés az általános szabályoktól.

 

• Büntető dobások csapathibákért: minden negyedben a 4. csapathibát követően

az ötödikért (és minden további hibáért) 2 büntető dobás jár.

 

• Kiállítás: az országos selejtező, az országos döntő mérkőzésein kiállított játékos ügyében a helyi versenybizottság hoz határozatot, mely határozat ellen fellebbezni nem lehet. A határozatban foglaltak kizárólag az adott diákolimpiai eseményre vonatkoznak.

 

• Óvás: óvás esetén a csapatkapitány köteles a jegyzőkönyvet óvási szándékkal

az első játékvezető aláírása - a jegyzőkönyv végleges lezárása - előtt aláírni. Az óvással kapcsolatos további eljárási szabályok az „Általános szabályok” 12/h. pontjánál megtalálhatók. Az adott eseményen szabályosan benyújtott óvást a helyben működő versenybizottság köteles legkésőbb az adott csapat következő mérkőzését megelőző 1 óráig megtárgyalni és határozatot hozni.

 

• A mérkőzések lebonyolítása során jegyzőkönyvről, elektromos időmérő, támadóidő mérő (amelynek a 2014. szeptemberétől bevezetett szabályoknak megfelelően kell működnie) és eredményjelző berendezésről (ennek hiányában 2 db állítható stopperóráról és kézi eredményjelzőről), egyéni személyi hibát jelző táblákról, csapathiba számlálóról, 4 csapatszemélyi hibát jelző zászlókról, váltakozó labdabirtoklást jelző szerkezetről (pl. nyíl) a versenyt rendező köteles gondoskodni.

• A diákolimpiai versenyeken kívánatos az A/4-es formátumú, négy negyedes jegyzőkönyv használata.

• Eredményszámítás: a hatályos kosárlabda játék- és versenyszabályok előírásai

alapján.

• Minden egyéb kérdésben, melyre ezen versenykiírás nem tér ki, a Magyar Diáksport

Szövetség „Általános szabályai”, a hatályos magyar „Kosárlabdázás verseny- és játékszabályai”, ill. a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) által elfogadott „Nemzetközi Kosárlabda Játékszabályok” érvényesek.