Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diáksport Városi Hírek 2021-22.

2022. február 8.
 

Röplabda diákolimpia:

Helyszín: Szent Erzsébet csarnok

-5-6.kcs FIÚK február 17-én 11.00től
Balassa, Bottyán, Franka, Erzsébet, Dorog

- 5-6.kcs LEÁNY február 22-én 12.00től:
Dobó, Balassa, Erzsébet

- 4.kcs LEÁNY február 24-én 12.00től
Dobó, Erzsébet

A mérkőzéseket Dániel Kabai vezeti majd.

Szeri

 


 

 
2021. december 1.
 
Sziasztok!
 
1. Az úszás megyei döntőjének tervezett időpontja:  december 8. (szerda) - Tatabánya.
 
Amint biztosat tudok jelzem Nektek!
 
Sajnos az idei évben nem tudunk közös buszt szervezni!
 
Tisztelettel kérlek Benneteket, aki egyéniben 1-3 helyezést ért el, vagy a váltóban 1.helyezést, és indulna a megyein DECEMBER 1.IG NEVEZZEN a www.mdsz.hu oldalon. 
Persze ha ezt már a Városi verseny előtt megtetted, most már nem kell újra:)
 
Küldöm csatolva a jegyzőkönyvet is.
 
 
 
2. Szintén tervezett dátumok az 1. és 2. Korcsoportos focira:
 
1.kcs - 2022. Január 12-én 12.00-tól Vitézek - Gyakorló tornaterem
Eddig csak a Babits nevezett....
 
2.kcs - 2022. Január 19-én 12.00-tól Vitézek - Gyakorló tornaterem
A Babits , Mindszenty, Vitézek - Gyakorló nevezett
 
részletek: www.evde.eoldal.hu
 
Ugye már neveztél már a www.mdsz.hu oldalon:)
A versenykiírások csatolva:)
 
Nagyon szépen köszönöm!

 

 

 


 

2021. november 1.

https://fb.me/e/4cvFcnbja

 

 


 

2021.január 11.

Kedves Kollégák!

Egy szebb és boldogabb új évet kívánok! Ugyanakkor jelen levelem még nem ezirányba mutat…

Ezúton tájékoztatlak Benneteket, hogy az MDSZ Országos Központjának döntése értelmében a november 11-ig megkezdett Diákolimpia® versenyek felfüggesztését 2021. február 10-ig meghosszabbítottok. Ezen határidőig nem lehet Diákolimpia® versenyeket rendezni, ez alól kivétel a Szellemi Diákolimpia programsorozata.

Bízom benne, hogy februárban már nagyobb mozgásterünk lesz.

Vigyázzatok magatokra.

Üdvözlettel,

Balázs

 

Tilinger Balázs

osztályvezető

Diákolimpia® és Iskolai Sport Osztály

 


 

A veszélyhelyzetet február 8-ig hosszabbította meg a Magyar Kormány, és a november 10-én meghozott rendelkezéseket január 11-ig.

 


 

2020.november 10.

 

Kedves Kollégák!

Mint ismert, a koronavírus második hullámának kezelés érdekében a Kormány november 4-i hatállyal ismételten veszélyhelyzetet hirdetett ki Magyarország egész területére, valamint tegnap éjjel megjelent a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet), amely szigorú korlátozásokat léptetett érvénybe egyebek mellett a rendezvények, a köznevelési intézmények működési rendje és a sporttevékenység vonatkozásában is.

A vonatkozó kormányrendeletekben foglalt szabályozással összhangban, a tavaszi helyzethez hasonlóan minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk mindannyiunk és kiváltképp a diáksportolók és diáksportban dolgozók egészségének megóvása érdekében.

A fentiek értelmében tájékoztatlak Benneteket, hogy az MDSZ elnökségének 4/2020 (III.11.) számú határozatában foglalt felhatalmazás alapján a Versenykiírásban meghatározott 2020. januárban 31-i előtti határidők törlésre kerülnek, biztosítva ezzel annak a lehetőségét, hogy a járványhelyzet tartós javulásával a versenyek megvalósíthatók legyenek. Emellett a Rendeletben foglalt korlátozó rendelkezésekhez igazodva, a Diákolimpia® versenykiírást 2020. december 11-ig, a Rendelet hatályáig, felfüggesztjük – kivételt képez ez alól a szellemi Diákolimpia versenykiírása. Ezen időszak alatt nem lehet Diákolimpia® versenyeket rendezni, melyről tájékoztatjuk a védjegyhasználati szerződés alapján Diákolimpiát szervező sportági szövetségeket is.

A fentiekről szóló közleményünket – amit a mai napon közzéteszünk az MDSZ honlapján – mellékelten tájékoztatásul megküldöm Részetekre.

Kérlek Benneteket, hogy a fentiek illetve a Közleményben foglaltak értelemszerű alkalmazása mellett járjatok el, azaz 2020. november 11. – 2020. december 11. között ne rendezzetek eseményeket.

A felfüggesztés későbbi megszüntetéséről illetve esetleges meghosszabbításáról természetesen kellő időben írásban tájékoztatunk Benneteket és minden érintettet.

Bízunk benne, hogy a Kormány által a Rendeletben bevezetett óvintézkedések elegendőek lesznek ahhoz, hogy a járványhelyzet jelentősen javuljon és mielőbb folytatni tudjuk és a tavaszi idényben teljes körűen befejezhessük a 2020/2021. tanévi Diákolimpiát.

Kérdéseitekkel kapcsolatban az MDSZ Diákolimpia és Iskolai Sport Osztálya és a regionális irodáink munkatársai készséggel állnak rendelkezésetekre.

Munkátokhoz ezekben a nehéz időkben még fokozottabb kitartást és jó egészséget kívánok, vigyázzatok magatokra!

 

Üdvözlettel:

dr. Erdős Dániel

ügyvezető igazgató

 
 

 

2020.október 14.
 
Sziasztok. 
 
A héten kérlek, ahol tervezitek az indulást, nevezzetek a diáksport versenyeknél. Főleg a labdajátékokban!!!!
A végső határidő október 20.
 
 
A középiskolás labdajátékokról, hamarosan megy egy tájékoztató levél a Csicsó Erikától.
 
Szeri
 
 
 
2020.október 6.
 
Sziasztok.
 
Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttetek október elsején az évnyitó diákaportos gyűlésre!
 
Sajnos az idei évben nem sok dolgunk lesz a diáksport terén, hisz az első félévben elmaradnak a teremben rendezendő versenyek:(
 
Ahogy megbeszéltük, valószínűleg a következő félév nagyon sűrű lehet... Amit pontosabbat tudok/tudunk megbeszéljük a versenyek.
Kérlek, ne feledjetek a biztonság kedvéért benevezni minden olyan versenybe, ahol lehet esélyetek elindulni!
 
Köszönöm:
 
Szerencsés Tamás
 
 
Lentebb láttok egy levelet az MDSZ állásfoglalásával:
 

Kedves Titkár Kollégák!

 

Ahogy azt a tanévnyitó értekezleten is prognosztizáltuk, az idei tanév komoly kihívásokkal teli időszak lesz a diáksport, ezen belül a Diákolimpia® számára is. Ez a sejtésünk sajnos teljes mértékben beigazolódni látszik, hisz a folyamatosan változó kormányzati, tankerületi és iskolai szabályozások (melyek gyakran egymástól is teljesen eltérőek) figyelembevételével kell a tanévet, a versenyeket megtervezni, megrendezni.

 

Álláspontunk szerint – melyet az elmúlt időszakban zajlott személyes egyeztetések alapján mind az állami köznevelési intézményrendszert irányító Klebelsberg Központ elnöke, mind pedig a szakképző intézményrendszer irányító szervének (NSZFH) elnöke támogathatónak tartott – a jelenlegi helyzetben a nem kontakt sportágakban – iskolán kívüli helyszínen – szabadtéren megrendezett versenyek nem jelentenek járványügyi értelemben kockázatot, így azok megrendezése javasolt és támogatott.

 

Mindezek alapján az Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság, valamint a Kis Iskolák Sportversenye atlétika versenyszámai a jelenlegi szabályozási keretek között – a higiéniai előírások betartása mentén – biztonságosan lebonyolíthatóak.

 

Eltökéltek vagyunk abban, hogy valamennyi további – így a kontakt, vagy beltéren megrendezendő – meghirdetett sportágban és versenyszámban is Diákolimpiai bajnokot hirdessünk a tanév folyamán, ugyanakkor ezt a jelenleg hatályos versenykiírás alapján nem tudjuk megtenni. Emiatt – a Diákolimpiai Bizottsággal egyetértésben – ezen sportágakban a versenykiírásban rögzített 2020. december 31-i vagy azt megelőző határidők törlése mellett döntöttünk, így

-        Asztalitenisz

-        Floorball

-        Futsal IV. korcsoport

-        Futsal V-VI. korcsoport

-        Kézilabda V-VI. korcsoport A kategória

-        Kis Iskolák Sportversenye – a sportoló nemzedékért versenykiírás kézilabda és labdarúgás versenyszámai,

-        Kosárlabda V-VI. korcsoport A kategória

-        Röplabda V-VI. korcsoport A kategória

versenyei esetében a versenykiírásban rögzített megyei lebonyolítási határidő (továbbjuttatási határidő) törlésre kerül. Az erről szóló, mellékelt Közleményt természetesen közzétesszük honlapunkon, közösségi média csatornáinkon keresztül és hírlevél formájában is. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy ezen versenyszámok alapszintű és megyei versenyeit később rendezzétek meg. Egyelőre – a pandémiás bizonytalanság miatt – új határidőket nem jelölünk ki, azokat a későbbiek során Veletek egyeztetve fogjuk meghatározni.

Felhívom a figyelmeteket, hogy a határidők törlésével bizonyossá vált, hogy ezen versenykiírások országos döntőjének időpontja is módosul. Kérem az érintett országos döntőket rendező kollégák megértését és támogató hozzáállását a későbbiek során kijelölendő új időpontok vonatkozásában.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy jelen döntésünk semmiképpen sem jelenti a felsorolásban szereplő versenyek felfüggesztését, azok megrendezése  lehetséges mindaddig, amíg ezt esetleges további központi korlátozó intézkedések nem tiltják. Ennek megfelelően, amennyiben a helyi iskolai, tankerületi intézkedések engedik, támogatják az érintett versenyeket, azok megrendezéséről saját, illetve DSB-s hatáskörben dönthettek.

 

Tájékoztatlak Benneteket, hogy továbbra is szorosan támaszkodva a Diákolimpiai Bizottságra, folyamatosan felülvizsgáljuk a Diákolimpia® versenyek rendezésének lehetőségét és az azzal kapcsolatos döntésről, intézkedésről minden hónap 10-éig adunk tájékoztatást.

 

Bízom benne, hogy a fenti intézkedések megkönnyítik a munkátokat, és továbbra is remélem, hogy egy erős tavaszi szezonnal a teljes Diákolimpia® versenysorozat megvalósulhat ebben a tanévben.

 

Munkátokhoz továbbra is kitartást kívánok.

 

Üdvözlettel:

dr. Erdős Dániel

ügyvezető igazgató

 

 

 

 

 

2018.11.13.:
 
Sziasztok!
 
2 kérésem lenne:
 - 1.: szeretnénk 4.korcsoportos futsalt rendezni? Eddig csak a Mindszenty nevezett.... Kérlek jelezzetek vissza ki indulna még. Határidő: 2018.november 16.péntek!
 
- 2. kérlek nevezzetek az MDSZ.hu oldalon és nekem is jelezzetek vissza, hogy ki szeretne indulni az 1. és 2. korcsoportos focin. Határidő: 2018.november 16.péntek!
Akik már neveztek:Babits, József, Mindszenty
 
1.korcsoport foci:
 - 2018.  DECEMBER 12. szerda 13.00 ÓRA – Gyülekező: 12.30tól
 
2.korcsoport foci:
- 2018.  DECEMBER 19. szerda 13.00 ÓRA – Gyülekező: 12.30tól
 
______________________________________________________________________________________
 
2017.11.20.:
Kedves Testnevelők!
 
Egy kis összefoglaló az elmúlt hetek eseményeiből, kérlek olvassátok el:
 
1. köszönöm aki már elküldte a lakcímét nekem. Aki még nem tette meg, kérlek S.O.S. pótolja!
 
2. A megyei úszóversenyre rendelek buszt. Kértem ajánlatot az 1 és a két buszos megoldásra. Az anyagi lehetőségeink most az 1 buszt teszik lehetővé. Ez 7000Ft+ÁFA / órát jelent, azaz 1 napra kb. 80 000 Ft.:(
Szóval akik jelezték Erzsébet - 27fő, Dobó - 5fő , Franka - 1fő, Gyakorló - 10fő, azaz összesen 43fő. A busz december 12 én kb 6.00 - 6.30 fele fog indulni és kb. 16.00 felé fog visszaérni.  Kérlek ezt jelezzétek a Szülőknek, Kísérőknek. Pontosat akkor tudok mondani, ha meglesz a kiírás.
 
3. Hétfőn este zárom az úszás jelentkezést, ugye már mindenkit felvittél:) www.mdsz.hu
 
4. A városi labdarúgás 1. és 2.kcs - kérlek nevezz a www.mdsz.hu oldalon. Határidő 2017.11.23. csütörtök!!!

Időpontok:
I. kcs. labdarúgás: 2017.12.04.(Hétfő)
II.kcs. labdarúgás: 2017.12.11.(hétfő)

Helyszín: Gyakorló
 
Részletek hamarosan!
 
Kérdés esetén hívj:

Szeri

 
 
20171009:
Kedves Testnevelő Kollégák!
 
Köszönöm, hogy eljöttetek a csütörtöki megbeszélésre! Kérlek olvassátok végig!
 
Néhány infó:
- már a körzeti / városi versenyekre is nevezni kell! Ezekben az esetekben nekem kell létrehozni az eseményt a mdsz.hu nevezési oldalán!
 
Ehhez elengedhetetlen a verseny dátuma! Kérlek Benneteket, hogy a hét folyamán, legkésőbb 2017.október 14-ig keressetek (telefon, email), hogy Ti mikor tudjátok megrendezni a városi versenyt az iskolátokban. A vállalásokat a csatolt excel fájl tartalmazza. Az esemény melletti dátum a megyei nevezés határideje!
 
Csatolom a megyei versenynaptárat is!
 
Kérem a Gyakorlós, Dobós, Erzsébetes Kollégákat, mindenképp nézzék meg a táblázatot, mert Ti rendezitek a versenyeket! Ha megvan a dátum keressetek!
 
Minden versenyhez jár érem, oklevél és anyagit támogatás is a bírókhoz/résztvevők jutalmazásához....
 
A szokásoknak megfelelően, kérek 5 fényképet, 10 soros beszámolót a versenyről, valamint a pontos eredményeket és a győztes csapat névsorát!:)
 
Egyebek:
Vázlatos jegyzőkönyv a csütörtökről:
 
- kérjetek az iskolából a KRÉTA rendszerhez diákolimpiai jogosultságot, amit a belépési adatoknál találtok.
 
- az első belépésnél az mdsz.hu-ba, a képernyő jobb felső sarkában a neved melletti legördülő menünél, hozzá kell adni az iskola kapcsolati kódját, amit minden iskolaigazgató megkapott már!
 
- a csapatsportoknál 1 név is elég. A neveket addig tudod módosítani, amíg a verseny előtt ki nem nyomtatod a csapatlistát. Ha kézzel írsz bele, mondjuk kísérőt, azt nem fogják elfogadni!!!!!
 
- ha szeretnél tanfolyamokra jelentkezni, itt a megyében (mondjuk foci) még az idén lesz 1 ilyen!
 
- nálam vannak a versenykiírásos könyvek, aki még nem kapott jelezze. A legpontosabb versenykiírásokat az mdsz.hu honlapon találsz!
 
- a mezei futóversenynél, ha nevezel csapatot, már a verseny előtt ki kell jelölni a csapatok tagjait!!!!
 
Ha van kérdés, kérlek hívj, és próbálok segíteni:):)!
 
 
_______________________________________________________________
20170928:
Kedves Testnevelők!
 
Jövő héten csütörtökön, azaz 2017.október 5-én lejön a Csicsó Erika Esztergomba és segít nekünk a MDSZ-es nevezési rendszerben "eligazodni".
 
"Hogyan kell nevezni, meddig kell nevezni, mit és hová kell írni... mi miért működik, miért nem működik:)"
 
Az Erika hoz könyveket is a Kiírásokkal:)
 
Kérlek Benneteket, hogy minél többen gyertek el! Nagyon fontos lenne, ha minden iskolából legalább egy Kolléga el tudna jönni! (többen is lehet:))
 
Helyszín: Dobó Gimnázium, időpont: 15.30
 
Köszönöm és kérlek jelezz vissza, hogy ott leszel-e?

 
_________________________________________________________
 
20170901:
Kedves Testnevelő Kollégák!
 
Nagyon köszönöm, hogy eljöttetek az évadnyitó összejövetelre!

Ígéretemhez híven küldöm az e-mailt:
 
1. Csatolt fájlban találjátok a jövő szerdai megyei Diáksport ülés meghívóját.
Itt találjátok azokat a prezentációkat amiről már beszéltünk.
 
2. Kérlek Benneteket, hogy írjátok össze azokat a Kollégákat, akik tesit tanítanak, vagy edzést tartanak Nálatok és küldjétek át (név-telefon-email cím) nekem jövő péntekig (szeptember 8.)
 
3. Csatolt fájlban találjátok az elmúlt tanév városi versenyeit és nevezőit. A dátumok a tavalyi verseny dátumait jelölik.
Kérlek nézzétek át és szeptember 8-ig küldjétek vissza, hogy a Ti iskolátok milyen sportág, milyen korcsoportjában szeretne indulni.
 
3. Csatolom az általam ismert legfrissebb Testnevelői adatbázist.
 
4. Csatolom azokat a legfontosabb információkat is, amiket a Hídfutásról kell tudnotok!
 
 
____________________________________________________________
 
20170823:

Kedves Testnevelő Kollégák!

 

Ahogy már az előző email-ben is jeleztem a Diáksportos megbeszélés pénteken szeptember 1-én lesz a szigeten lévő Campingben 14.30 tól.

 

Az első témánk a Hídfutás lesz. Fontos, hogy már az első tanítási naptól kezdjétek hirdetni a tanulóknak - a honlapon www.hidfutas.hu minden infót megtaláltok. 

Fontos ha el akarják a tanulók kerülni a sorban állást, Ti gyűjtsétek a neveket, szül.időt egy egyszerű excel táblában, ezt szeptember 16ig tudjátok nekem eljuttatni.

 

A honlapon csak egyéni nevezésre lesz lehetőség.

 

Nevezési díjak:

-          a diákoknak 600 Ft, lesz.

-         az iskola tanárainak is 600 Ft

-         a szülők is nevezhetnek Nekik 1200 Ft
-      a Testnevelők ingyen nevezhetnek

 

Íme egy nevezési minta: (csak excel jó!!!!!)

 

 

Név

nem

szül.év.

iskola

1.

Szerencsés Tamás

férfi

1975

Ferences gimn.

2.

Szerencsés Eszter

1981

Dobó gimn.

3.

 

 

 

 

 

Kérlek pont ezt a mintát kövessétek, probléma esetén hívjatok! (06203390033) 
Nevezési határidő szeptember 16., ahová küldeni kell: hidfutas@gmail.com

 

A rajtszámokat majd Nálam tudjátok felvenn csoportosan: szeptember 19-és 20-án, az összegyűjtöttt nevezési díjak ellenében.
 
Az idén is lesz iskolák közötti verseny!

 

A második témánk a diáksportos éves versenynaptár lesz, mi most csak a városi versenyeket beszéljük meg, a megyei, területi versenyekről a Csicsó Era ad majd tájékoztatást.

 

Csatolva a tavalyi városi versenyek résztvevőinek tervezete. Kérlek nézzétek át, hogy az idei tanévben - elvileg - miben indulnátok/

 

Kérlek a problémák fontosságára való tekintettel minden iskola képviseltesse magát!

________________________________________________________________
 
2017. február 8.
 

Sziasztok kedves Testnevelők!

 

Íme  a februári - márciusi diáksport rendezvények:

 

Február 16-án csütörtökön 10.00-től lehetne a lány IV. kcs röplabda Dobóban. Ide a Tát, Erzsébet, Gyakorló, Dobó szokott nevezni.

 

Február  23-án csütörtökön 10.00-től lány V-VI. kcs röplabda Dobóban. Ide az Erzsébet, Szent Imre, Nyerges, Dobó szokott jönni.

Kérlek, ha még nem tettétek jelezzetek vissza a Petkó Krisztának +36203152839, hogy jöttök-e?

 

 

Február 27.(hétfő) 11.30, A 3. korcsoportos lány kosárlabda, Helye: Szent Erzsébet, szeptemberben neveztek: Erzsébet, Dobó, Babits

Kérlek  jelezzetek vissza a Farkas Istvánnak a 06304229960 telefonon, hogy jöttök-e?

 


Február 28.-án 11.00 órától az V-VI.kcs-os fiú röpit szeretnénk lebonyolítani a Szt Erzsébetben! Érkezés 10.30-tól. Ide a Dobó, Szt.Erzsébet, Franka, Szt. Imre, Nyerges, Kolping szokott jönni

Kérlek, jelezzetek vissza a Bélai Áginak+36205146738, hogy jöttök-e?

 

 

március 6. (hétfő) - 3.kcs. fiú kosár   reggel 10óra - Helyszín:Dobó,  

Résztvevők: Dobó, Szt.Erzsébet., Babits


március 10. (péntek) - 4.kcs fiú kosár  reggel 10óra - Helyszín:Dobó

Résztvevők: Dobó, Szt.Erzsébet., Babits, Franka, Mindszenty


március 17 (péntek) - 5.-6.kcs fiú kosár  reggel 10óra - Helyszín:Dobó

Résztvevők:. Dobó, Szt.Erzsébet, Franka


Mindegyik korosztályban a diákolimpia szabályok szerint játszunk!

Kérlek, jelezzetek vissza a Hartmann Janinak 06208231611, hogy jöttök-e?

 

_______________________________________________________________

 
2016. szeptember 8.
 
Kedves Testnevelők!
 
A tegnapi napon volt Tatán a megyei diáksport szokásos tanévnyitója.
 
Őszinte leszek, szerencsétek volt, hogy nem voltatok ott.....
 
Nem  sok jóval biztattak minket....
 
Azért néhány gondolat az idei tanévhez, kérlek olvassátok végig:
 
Az őszi megyei versenyek:
- asztalitenisz, mezei futás Kecskéden október 20án, loorball, futsal, úszás Tatabányán, játékos sportversenyek (új feladatokkal), középiskolás labdajátékok, grundbirkózás
 
Nevezés:
- szeptember 16ig nevezzetek: floorball, középiskolád labdajátékok, és atlétika mezei
- már a körzeti versenyekre is a neten kell nevezni!!! tehát azokat a Kollégát is kérem, akik nem szeretnének továbbjutni a városiról, Ők is vigyék fel az iskolát 1 tanulóval a megfelelő sportág nevezési oldalára! Csak így kapunk támogatást!!!!
Az elmúlt éveben csak Esztergom kapott támogatást a megyétől, mert mi csináltunk megfelelő , jegyzőkönyveket és fényképeket és összesítőket a versenyinkről!!! Ezért stabil a mi költségvetésünk és ezért tudunk félmillió forinból gazdálkodni:):)
- a tavalyi évhez hasonlóan az idén is megígérték, hogy szeptember végéig megérkeznek a diéksportos érmek......
- a diáksportos elismerő díjátadó valószínűleg október 10én lesz 15órától a Tatai Edzőtáborban, erről írtam a tegnapi rövid levelemben:)
- az mondták, hogy az MDSZ az idén 166 millió ft-ból gazdálkodik, de jövőre már 360millióból.....bár azt nem mondták mit terveznek ezzel a pénzzel??????
- azt mondták, hogy az idén a KLIK minden zokszó nélkül állja az utazást, csak be kell tervezni a tanév rendjébe.
- mostantól, mindenhol az "A" és "B" kategória elnevezés fog szerepelni, az igazolt-amatőr helyett
- kérlek frissítsétek az iskolák, testnevelők adatait, ha szükséges
- az atlétika ügyességi csb megszűnt....
- a versenyek időpontjait hamarosan küldik, e-mailben, de én a versenykiírásos könyvvel együtt a pénteki napon kiviszem Nektek és leteszem a portátokra a suliban
 
 

2016. szeptember 1.

Kedves Testnevelő Kollégák!

A tanévkezdő Diáksportos összejövetel:

2016. szeptember 1. csütörtök 14.30 - 16.00 a Gran Camping, Popeye vendéglő (Prímás szigeten a Szalma vendéglő utan, Nagyduna sétány 3.

Témák:
 - Hídfutás
- idei diákpsort versenyek

Az idei év örömhíre, hogy 500.000 Ft-ból tudunk ebben a tanévben gazdálkodni. Ebből az érmek kb. 150.000 Ft-ba fognak kerülni.

Várlak Benneteket, minden iskolából legalább 1 Testnevelő jöjjön el:)

Kérlek beszéljétek meg, hogy az idei tanévben várhatóan milyen versenyeken szeretnétek indulni!

 

2016. január 26án ez a levél ment ki:

 

Kedves Testnevelő Kollégák!

Az elkövetkező időszakban a következő rendezvények várnak Ránk:

  • A rendezvényekhez az érmeket és okleveleket a héten csütörtökön viszem le az iskolákba.
  • Kérlek Benneteket, hogy a szabályos jegyzőkönyveket és 5db fényképet e-mailben a versenyek után juttassátok el hozzám:)

Röpi 4.kcs leány 02.01.hétfő

R: Dobó – 9.00 óra, Kapcsolattartó: Petkó Kriszti

Dobó

Szt.Imre

Gyakorló

Tát

Szt. Erzsébet

Arany

 

Röpi 5-6.kcs fiú 02.04. csütörtök

R: Erzsébet – 12.00óra, Kapcsolattartó: Bélai Ági

Dobó

Szt.Erzsébet

Franka

Szt. Imre

 

Kosár 3.kcs leány – 02.08. hétfő

R.: Erzsébet – 12.30, Kapcsolattartó: Eichardt Klári

Szt.Erzsébet

Babits

Dobó

 

Röpi 5-6.kcs leány – 02.12. péntek

R: Dobó – 10.00óra, Kapcsolattartó: Petkó Kriszti

Dobó

Szt.Erzsébet

Szt. Imre

Kolping


Köszönöm:

Szeri

Szerencsés Tamás

06203390033

 

2016. januárjában ez a levél ment ki:

Sziasztok!

Kérlek nézzétek át a versenyek listáját!

Pontosan látjátok a rendezés dátumát és a helyszínt a pontos kezdéssel. Minden esetben kérlek 30 perccel korábban legyetek a helyszínen!

Kérlek, ha nem indulsz, vagy nem szerepelsz a listában, de indulni szeretnél, kérlek vasárnap (01.10.) estig jelezz nekem!!!!

 

I.KCS. LABDARÚGÓ TORNA

2016. JANUÁR 11. 13.00 ÓRA

Mindszenty,

József,

Szt.Imre ált.isk,

Babits,

Arany,

Szt.Erzsébet,

Gyakorló

 

kosár 4.kcs leány - 01.18. hétfő

R: Erzsébet – 13.00óra

Dobó

Szt.Erzsébet

___________________________________________________­­­­­­­­

kosár 4.kcs fiú - 01.19. kedd

R: Dobó – 9.00óra

Dobó

Babits

Szt.Erzsébet

Franka

Mindszenty

 

kosár 3.kcs fiú – 01.21. csütörtök

R.: Dobó – 9.00óra

Dobó

Szt.Erzsébet

Babits

Mindszenty

 

Röpi 4.kcs leány 02.01.hétfő

R: Dobó – 9.00 óra

Dobó

Szt.Imre

Gyakorló

Tát

Szt. Erzsébet

Arany

 

Röpi 5-6.kcs fiú 02.02. kedd

R: Erzsébet – 12.00óra

Dobó

Szt.Erzsébet

Franka

Szt. Imre

 

kosár 3.kcs leány – 02.08. hétfő

R.: Erzsébet – 12.30   

Szt.Erzsébet

Babits

Dobó

 

Röpi 5-6.kcs leány – 02.11. csütörtök

R: Dobó – 10.00óra

Dobó

Szt.Erzsébet

Szt. Imre

Kolping

 

kosár 4.kcs leány - ???

R: Erzsébet

Dobó

Szt.Erzsébet

 

 

 

A mai nappal 2015.10.10. az alábbi e-mail ment ki:
 

"Sziasztok!

 
Csatolt fájlban több fontos információt találtok!
 
1. küldöm az úszóverseny eredményeit! Kérlek nevezzétek be a megyei versenyre az 1-3.helyezett tanulókat! Ez sürgető, mert rövid a határidő!
 
2. a mezei futóverseny kiírását - MEZEI FUTÓVERSENY:Az új időpont: november 12. (csütörtök)
 
3. a városi tornaverseny kiírást! - kérlek 10.16ig email-ben jelezd ha indulni szeretnél!
 
4. a 2.kcs-os foci kiírását- kérlek 10.16ig email-ben jelezd ha indulni szeretnél!
 
5.  az Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága által kiírt pályázatát az "Esztergom Város jó tanulója-jó sportolója" pályázatot.Kérem, hogy értesítsétek a sportolókat erről a lehetőségről is!
 
Kérlek olvassátok át alaposan!!! Kérlek minden tesivel foglalkozó Kollégának adjátok át!"

________________________________________________________________

2015. szeptember elején lezajlott a Testnevelők éves megbeszélése, ahol átbeszéltük a lehetőségeket és a versenynaptárat.

Legfontosabb információk 2015.szeptember 02. diáksport városi ülésről:

-          városi versenyek nevezés (lásd melléklet)

-          mezei atlétika bajnokság – Kecskéd – október 15.

-          városi úszás – november 9.hétfő

-          megyei úszás – Esztergom – december 7.hétfő

-          szertorna – Hugi néni – december 14.hétfő

-          szertorna – Grausz Vali – november vége

-          szeptember 18. – nevezés a megyei versenyekre!

-          labdajátékoknál összevonták az 5-6.korcsoportokat

-          nem lesz atlétika ügyességi csb.

-          2016-ban olimpia éve – önkormányzati támogatás az iskoláknak (sportszerek)

-          ötletek, hogy milyen versenyeket tudunk elképzelni még az iskolák között ( strandröpi, strandkézi, strandfoci, méta, tűzharc, terem atlétika, 10X200m futó váltó, vízijátékok ….stb) , várom az ötleteket szeptember végéig

-      atlétika edzések kicsiknek -nagyoknak: kedd és csütörtök 18.30 - Dobó pálya

-          Hídfutás tájékoztató: www.hidfutas.hu

-          megyei versenynaptár – hamarosan érkezik

-          ha bármi van hívjatok: 06203390033

 

____________________________________________________________

2015.02.23.

Kedves Testnevelő Kollégák!

Ha van Nálatok az iskolában sportegyesület, tudtok pályázni működésre vagy eseményre.

A NEA-MA kódszámú lehet Számotokra jó.

http://www.civil.info.hu/web/nea/palyazatok
 
2015.02.22.
 
Kedves Testnevelők,
 
2015. március 4-én, szerdán rendezzük a József Attila Iskolában az 1. és 2. osztályosok részére - 1.kcs. - a játékos sportversenyeket. 13.30-kor kezdünk.
 
Nevezési határidő: 2015.február 28. 12.00!!!
 
Akik már jelentkeztek:
- József
- Szt.Imre
- Babits
- Gyakorló
Ugye eljöttök? :)
 
A verseny szervezője Walcz Marika, kérdés esetén Őt keressétek.

 

2015.02.12.

Tisztelt Testnevelő KOllégák!

Egy érdekes info a sportorvosról:

Esztergom Város Önkormányzatának Köznevelési, Ifjúsági és Sport bizottsága nevében,

ezúton tisztelettel tájékoztatom, hogy asportorvosi rendelés egyenlőre, az átmeneti időszakban Dorogon megoldott.

Esztergomban lévő sportegyesületeket is ellát a doktor úr.

Sportorvos neve: Dr. Kator Miklós

Rendelés helyszíne: Dorog, Szent Borbála Szakkórház, Mária utca

Rendelés időpontja: péntek, 15.00-19.00

Kérem, hogy szíveskedjenek kivinni a sportolókat, mivel az elővizsgálatot egyben meg lehet oldani, amely alabor, az EKG és a szemvizsgálat.

Hosszú távú elképzelése a városnak, hogy fizikailag Esztergomban szeretnénk megoldani a sportorvosi rendelést, ez ügyben még tárgyalások folynak.

Kérem, addig is vegyék fel a kapcsolatot a dorogi szakrendelővel.

Üdvözlettel:

Túri Krisztina

Köznevelési iroda

 

 

2015.02.07.

Kedves Testnevelő Kollégák!

Történt némi változás és van egy újabb versenyidőpontunk:)

Kérlek, nyomtassátok ki és minden illetékes Kollégának jutassátok el, vagy küldjétek át Nekik(k)!

Kérlek, alaposan olvassátok el a februári diáksport városi eseményeket:

  • Szt. Erzsébetben és a Dobóban egyéni megbeszélés alapján – 3.korcsoportos fiú kosárlabda. Résztvevők: Dobó, Szt. Erzsébet
  • február 11. – Dobóban – 5-6.korcsoportos leány röplabda. Résztvevők: Dobó, Szt.Imre, Szt.Erzsébet, Kolping

Február 11.-én szerdán szeretnénk megrendezni az 5.6. kcs-os városi leány röplabda bajnokságot a Dobóban 9 órától. Mivel 3 iskola nevezett Szent Imre, Szent Erzsébet és Dobó körmérkőzések formájában játszanánk le a meccseket. A mérkőzések 2 nyert szettig tartanak 1-1 állásnál egy 15 pontos rövidített játszma dönt.

A mérkőzéseket mi fújjuk le. A mérkőzések sorrendjét sorsolással döntjük el,ha egyéb kérés javaslat nem érkezik.

  • február 16. – Dobóban – 4.korcsoprtos fiú kosárlabda. Résztvevők: Dobó, Babits, Szt.Erzsébet, Franka

A 7., 8. osztályos kosár legyen február 16. 9 órától.
10 perces negyedekkel, diákolimpia verseny szabályoknak megfelelően.
A játékvezetést, én úgy gondolom, hogy a kosaras kollégákkal meg tudjuk oldani, mint tavaly is (gondolok itt a Rolira, Gelázsra, Zolira és a Janira).

  • február 17. – Szt. Erzsébetben 12.00tól – 5-6.korcsoportos fiú röplabda. Résztvevők: Dobó, Franka, Szt.Erzsébet, Szt.Imre

Tervek:

·Március elején kerül megrendezésre a 4.korcsoportos leány röplabda, aminek a pontos dátumát később küldöm. Résztvevők: Dobó, Szt.Imre, Gyakorló, Szt. Erzsébet

·Március végén – április elején kerül megrendezésre a 3.korcsoportos foci , és a 4.korcsoportos amatőr focit.

·Májusban kerül megrendezésre a Dobóban egy 5-6.korcsoportos foci teremtorna és kosártorna.

·Az idei évben szeretnék egy grundbirkozó csapatbajnokságot. A birkózóktól már kapunk is segítségetJJ

Természetesen minden eseményen érem és oklevél díjazás leszJJ

 

2014.12.20.

Lezajlott a városi tornászverseny részletek a torna linkben.

2014.12.03.

Megrendezésre került az 2.kcs-os foci diákolimpia, részletek a lenti linkben.

2014.12.03.

Felkerült a honlapra a megyei úszás kiírása.

2014.11.26.

Megrendezésre került az 1,kcs-os foci diákolimpia, részletek a  lenti linkben.

 2014.11.20.

A Megyei Úszóverseny december 9én kedden lesz Tatabányán.

8.00kor kezdődnek a versenyszámok.
A versenykiírás még nincs, ha megkapom, kiküldöm.
Az egyesületünk tud buszt biztosítani. Összesen 90 (versenyzők és kisérők) főt tudunk elvinni.
Kérlek november 27én 12.00ig írásban jelezettek vissza, hány fő jönne a busszal, ami 6.00-kor indul a "bástya parkolóból"
A jelentkezéseket időrendi sorrendben tudom elfogadni.
A busz szigorúan 90 főt tud szállítani. A jelentkezéseknél a Kisérőket is számoljátok!!!
Jó lenne, ha azért tele lenne mindkét busz és nem üresen mennénk :):)

___________________________________________________________________________________________________

2014.11.15i levél:

MEGHÍVÓ

A szokásos Luca (Mikulás) napi ünnepélyes MTTOE testnevelők közgyűlésére

Helye: Babits Általános iskola Esztergom, Sugár út ebédlője
Ideje: 2014. dec.12. Péntek, 18 órakor.

Jelentkezési határidő dec. 1. a résztvevők számának jelzésével a vacsorára való tekintettel.

Cím:

Pepe, ratkaip@vipmail.hu
vagy Szerencsés Tomi, tamas.szerencses5@gmail.com
vagy Tücsi, otucsi@gmail.com
Vagy telefonon bármelyiknél.

Mindenki egy kis tányér süteményt, vagy gyümölcsöt, esetleg innivalót hozzon magával. A tagdíjfizetésről sem feledkezünk meg. Vacsora a szokásos csülök. A koszorúkhoz való hozzájárulás is megtörténhet. A hírt adjátok tovább!

KELLEMES ÜNNEPEKET

 
__________________________________________________________________________________________________
 
2014.11.10i levél:
Kedves Testnevelő Kollégák!
Csatolt fájlban küldöm az 1. és a 2. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi kiírását!
Fontos infók:
1-kcs.: - Csapatlétszám mérkőzésen: 4 + 1 játékos tartózkodhat a pályán.Nevezhető: 10 fő játékos + 2 fő felnőtt kísérő (tanár, edző).
 
2.kcs.: - Csapatlétszám mérkőzésen: 6 + 1 játékos tartózkodhat a pályán.Nevezhető: 12 fő játékos + 2 fő felnőtt kísérő (tanár, edző).
Kérlek olvassátok át!
Részletek: www.evde.eoldal.hu
Köszönettel:
Szerencsés Tamás
06203390033

____________________________________________________________________________________________________

2014.szeptember 03-i levél:

Kedves Testnevelők!
A megbeszéltek szerint küldöm a Hídfutás kiírását és a minta táblát amiben nevezni kell. Kérlek ne formázd, használj 10es betűtípust, , ne tegyél rá keretet, stb!!!!!!!!!!
Érdemes gyűjteni a gyerekeket, mert az idén 450.000 Ft-ot osztunk szét az iskolák között!
A szokásokhoz híven, két módón is megmérettetjük az iskolákat:
1. az iskola létszámához mérten hányan érnek célba – itt is hirdetünk 1-3 helyezettet
2. hányan jöttek el az adott iskolából – itt is hirdetünk 1-3 helyezettet
Sportszervásárlási utalványok: 
– 100.000 ft
– 75.000 ft
– 50.000 ft
Az idén 2000 póló (tavaly 1500 volt), és 1500 érem várja az indulókat (tavaly 1000db volt) J
A nevezésnél érdemes már egyből begyűjteni a tanulóktól az 600 Ft-os nevezési díjat.
Az egyesület tagjai – testnevelők - ingyen nevezhetnek a versenyre, ha a Kollégátok / Szülő nevez Ő is 600 Ft-ért, mint a diákok, de csak akkor ha szeptember 20ig megteszi ezt a közös , csoportos nevezéssel együttJ  A rajtszám-chip letéti díja továbbra is 500 Ft, ezt a verseny végén visszaadjuk! Itt 500 Ft-osokat tudok elfogadni!
Az iskoláknak szeptember 22-én és 23-án ki tudom vinni a rajtszámokat, de csak akkor, ha össze van gyűjtve a pénz. Csatolok egy nevezési lap mintát is, kérlek ez használjátok!!! A nevezéseket szeptember 20ig tudjátok elküldeni a hidfutas@gmail.com címre.
A versenykiírást a www.hidfutas.hu oldalon találjátok!
Kérlek bármi kérdés esetén hívjatok, mert a rosszul kitöltött nevezéseket nem tudjuk elfogadniL
Kérlek olvasssátok végig a kiírást is!
www.hidfutas.hu
Kösszönöm:
Szerencsés Tamás

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2013. 10. 16-án kiment a városi úszóversenyre az email:

Kedves Testnevelő Kollégák!

 
Csatolt fájlban küldöm az úszóverseny kiírását. Kérlek Benneteket, hogy a neten is minél több tanulót nevezzetek be Csicsó Erika kérése!!!!
 
A középiskolákból kérek 4 tanulót a versenyre segítőnek, olyanokat küldjetek kérlek, aki lehetőleg nem úszik a versenyen, és reggel 8tól - 15óráig ráér:) Lehetőleg 11-12osztályos tanulókat küldjetek.
 
Kérlek, ha még nem tetted meg, küld el nekem péntekig, milyen sportágakban / korcsoportban és milyen versenyeken indultok!!
__________________________________________________________________