Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021-22.:

 

IV. korcsoport leány röplabda B kategória:

Helyszín: Szent Erzsébet Gimnázium tornacsarnoka

 

Dobó Katalin Gimnázium nyert 3-0-ra a Szent Erzsébet ellen.

 

A győztes csapat névsora:

Hajnal Nadin, Lantos Dorottya, Pàl Sàra, Spisàk Kinga, Baumann Réka, Gyuricza Zita, Keil Kitti, Erdèsz Lola, Kovàcs Hanna, Hèri Katalin, Gerendàs Nóra,

felkészítő tanár: Petkó Krisztina

 

Játékvezető: Kabai Dániel

 

Köszönöm a segítséget Bélai Ágnes!

 


 

2018-19.:

1. Franka

2. Vitézek

3. Babits

4. József

5. Petőfi

 

VERSENYKIÍRÁS

 IV.KCS. LABDARÚGÓ TORNA  / TOVÁBBJUTÁSI LEHETŐSÉG /

 

UGYE MÁR NEVEZTÉL A WWW.MDSZ.HU-N!

 

Akik jelezték az indulásukat: Babits, József, Vitézek, Erzsébet, Franka

 

1. Verseny helye :

n Pézsa Tibor Sportcsarnok

2. A verseny ideje:

n 2019. március 27. szerda 9.30 - 13.00 ÓRA

3. Szervezők:

n Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület

n Pézsa Tibor Sportcsarnok

4. Nevezési díj : nincs

5. Díjazás: I – III.hely:  érem, minden induló iskola oklevelet kap.

6. A résztvevők érvényes diákigazolvánnyal kell, hogy rendelkezzenek, és ezt a játékvezető kérésére be is kell, hogy mutassák.

 

Labdarúgás 4.kcs:

 

Korcsoport: 2004-2005.

 

Felversenyzés: Alacsonyabb, III. korcsoportos (2006-2007-ban született) fiú tanulók felversenyezhetnek (amennyiben a korlátozás feltételeinek megfelelnek) és vissza- versenyezhetnek saját korcsoportjukba is.

 

Korlátozás: A versenyen azok a diákok vehetnek részt, akik 2017. szeptember 01. és 2018. november 1. között az MLSZ, illetve a megyei/budapesti Labdarúgó Szövetségek által a felnőtt NB I., NB II., NB III., utánpótlás első vagy másodosztályú és/vagy futsal felnőtt NB I., NB II. illetve utánpótlás első osztályú versenyekre kiadott játékengedéllyel nem rendelkeznek. Ez vonatkozik a magyar és a nem magyar állampolgárságú tanulókra egyaránt. A nem magyar állampolgárságú tanulók az adott ország szakszövetségének igazolását kötelesek bemutatni, melynek szövegezése a magyar meghatározással azonos.

 

•           A pálya méretei: 40 x 20 m. A büntetőterület az alapvonaltól 6 méterre, az alapvonalon a kapu középpontjától 7-7 méterre felfestett, (6 x 14 m-es) téglalap alakú terület.

 

•           Játékidő: 2 x 15 perc, 3 perc szünettel.

 

•           Kapuméret: 3 x 2 m-es.

 

•           A játéktér felülete: Az országos döntő kizárólag füves vagy műfüves pályán rendezhető.

 

•           Labdaméret: 5-ös. •    Csapatlétszám: 10 fő játékos + 2 fő felnőtt kísérő (tanár vagy edző).

 

•           Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 10 fő játékos szerepeltethető, az a 10 fő, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt a technikai értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben.

 

•           Csapatlétszám a mérkőzésen: a pályán egy időben 1 kapus és 4 mezőnyjátékos tartózkodhat.

 

•           Csere:  további 5 játékos állandó jelleggel cserélhető (oda-vissza csere megengedett). A csere a pályán kívül a megkülönböztető mez átadásával történik, a saját cserepadhoz legközelebb lévő oldalvonalnál.

 

•           Felszerelés: A mérkőzést jól láthatóan számozott, egyöntetű mezben kell játszani. A cserejátékosok a kispadon megkülönböztető mezben foglalhatnak helyet. Az országos döntőre legalább két különböző színű számozott garnitúrát, a cserejátékosok számának megfelelő számú megkülönböztető mezt és legalább 1 db szabályos méretű labdát kell a csapatoknak magukkal vinni. Sípcsontvédő: használata ajánlott, az országos döntőn kötelező. Cipő: tornacipő és gumistoplis labdarúgó cipő használata egyaránt engedélyezett, fémstoplis cipő használata tilos!

 

•           Játékszabályok: a labdarúgás játékszabályai szerint (hazaadás, szöglet is). – Középkezdésből közvetlenül gól nem érhető el. – A labda kapus által történő játékba hozatala esetén gól közvetlenül nem érhető el.  – A játékteret az alapvonalon elhagyó labdát a kapus a büntetőterületen belülről (lépéskorlátozás nélkül) lábbal vagy kézzel is játékba hozhatja, a labdát az ellenfél térfelére közvetlenül nem juttathatja át. A szabály megszegése esetén, a félpályáról közvetett szabadrúgás jár a vétlen csapatnak. Az ellenfél játékosai a büntetőterületen belül nem tartózkodhatnak. – Ha játékban van a labda, akkor a kapus már átdobhatja, átrúghatja a félpályát, akár gólt is szerezhet ezekből. –  A hazaadást a kapus nem foghatja meg. – A kapusról, ill. a védekező játékosról az alapvonalon túlra jutó labda szögletrúgást eredményez. – A játékteret az oldalvonalon elhagyó labdát kézzel és lábbal egyaránt játékba lehet hozni, az oldalvonalon kívülről, vagy az oldalvonalról. Oldalvonalon belülről elvégzett partbedobásnál/partrúgásnál a partbedobás/partrúgás joga átszáll az ellenfélre. Partbedobás/partrúgás esetén az ellenfél játékosainak minimum 3 méterre kell állniuk a labdától. A partbedobást/partrúgást a labda birtoklását követő 10 másodpercen belül el kell végezni, ellenkező esetben a partbedobás/partrúgás joga átszáll az ellenfélre. Partbedobásból/partrúgásból közvetlenül (érintés nélkül) nem lehet gólt elérni. – Lesállás nincs. – A büntetőrúgást a 7 méteres vonalról kell elvégezni.

 

•           Sárga és piros lap: Sárga lap: Ha a játékos ugyanazon a mérkőzésen másodízben követ el olyan szabálytalanságot, amiért sárgalapos figyelmeztetést kell adni, akkor a játékvezetőnek ki kell őt állítania. A kiállított játékosnak el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc, melynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti. A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal.

A sárgalapos figyelmeztetés mindig csak az adott mérkőzésre vonatkozik, a játékos azt nem viszi tovább. Piros lap: Durva szabálytalanság esetén a játékos azonnali piros lappal büntetendő, el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc, melynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti. A kiállított játékos a soron következő kettő (2) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal. Súlyosabb vétség esetén a Versenybizottság dönt a fegyelmi büntetés mértékéről.

 

 

_________________________________________________________________

4. kcs foci városi Diákolimpia:

 

Időpont:

- 2018. március 13. kedd

 

Helyszín:

- József Attila általános iskola

 

Szervezők:

- Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület

- József Attila általános iskola

 

Játékvezető:

- Osvald Zsolt

 

Résztvevők:

- József

- Franka

- Petőfi

- Mindszenty

- Babits

 

Mérkőzések (körmérkőzések):

József – Franka: 0-2

Petőfi – Mindszenty: 2-2

József – Babits: 6-2

Franka – Petőfi: 3-1

Mindszenty – Babits: 3-4

Petőfi – József: 1-7

Franka – Babits: 8-3

Mindszenty – József: 1-4

Petőfi – Babits: 1-5

Franka – Mindszetny: 4-1

 

Végeredmény:

1. Franka: 12pont

2. József: 9pont

3. Babits: 6pont

4. Mindszenty: 1pont

5. Petőfi: 1pont

 

Győztes csapat: 

Antal Attila Bulcsú, Gyozsán Lóránt János, Hammer Ignác, Héder Dávid Márk, Hoppál Botond, Marret Guy Viktor, Petri Domonkos, Tatár Dávid, Tóbiás Levente János, Verebélyi István Pál

 

Labdarúgás 4.kcs:

 

Helyszín: József Attila iskola csarnoka

Időpont: 2018.március 13. 12.30 -   

 

Játékvezető: Osvald Zsolt

 

Neveztek:

- Mindszenty, Petőfi, Franka, József, Babits (még nem nevezett hivatalosan)

 

Nevezési határidő: 2018.március 1.

 

 

Felversenyzés: Alacsonyabb, III. korcsoportos (2005-2006-ban született) fiú tanulók felversenyezhetnek (amennyiben a korlátozás feltételeinek megfelelnek) és vissza- versenyezhetnek saját korcsoportjukba is.

 

Korlátozás: A versenyen azok a diákok vehetnek részt, akik 2015. szeptember 01. és 2017. augusztus 31. között az MLSZ, illetve a megyei/budapesti Labdarúgó Szövetségek által a felnőtt NB I., NB II., NB III., utánpótlás első vagy másodosztályú és/vagy futsal felnőtt NB I., NB II. illetve utánpótlás első osztályú versenyekre kiadott játékengedéllyel nem rendelkeznek. Ez vonatkozik a magyar és a nem magyar állampolgárságú tanulókra egyaránt. A nem magyar állampolgárságú tanulók az adott ország szakszövetségének igazolását kötelesek bemutatni, melynek szövegezése a magyar meghatározással azonos.

 

•           A pálya méretei: 40 x 20 m. A büntetőterület az alapvonaltól 6 méterre, az alapvonalon a kapu középpontjától 7-7 méterre felfestett, (6 x 14 m-es) téglalap alakú terület.

 

•           Játékidő: 2 x 15 perc, 3 perc szünettel.

 

•           Kapuméret: 3 x 2 m-es.

 

•           A játéktér felülete: Az országos döntő kizárólag füves vagy műfüves pályán rendezhető.

 

•           Labdaméret: 5-ös. •    Csapatlétszám: 10 fő játékos + 2 fő felnőtt kísérő (tanár vagy edző).

 

•           Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 10 fő játékos szerepeltethető, az a 10 fő, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt a technikai értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben.

 

•           Csapatlétszám a mérkőzésen: a pályán egy időben 1 kapus és 4 mezőnyjátékos tartózkodhat.

 

           Csere:  további 5 játékos állandó jelleggel cserélhető (oda-vissza csere megengedett). A csere a pályán kívül a megkülönböztető mez átadásával történik, a saját cserepadhoz legközelebb lévő oldalvonalnál.

 

•           Felszerelés: A mérkőzést jól láthatóan számozott, egyöntetű mezben kell játszani. A cserejátékosok a kispadon megkülönböztető mezben foglalhatnak helyet. Az országos döntőre legalább két különböző színű számozott garnitúrát, a cserejátékosok számának megfelelő számú megkülönböztető mezt és legalább 1 db szabályos méretű labdát kell a csapatoknak magukkal vinni. Sípcsontvédő: használata ajánlott, az országos döntőn kötelező. Cipő: tornacipő és gumistoplis labdarúgó cipő használata egyaránt engedélyezett, fémstoplis cipő használata tilos!

 

•           Játékszabályok: a labdarúgás játékszabályai szerint (hazaadás, szöglet is). – Középkezdésből közvetlenül gól nem érhető el. – A labda kapus által történő játékba hozatala esetén gól közvetlenül nem érhető el.  – A játékteret az alapvonalon elhagyó labdát a kapus a büntetőterületen belülről (lépéskorlátozás nélkül) lábbal vagy kézzel is játékba hozhatja, a labdát az ellenfél térfelére közvetlenül nem juttathatja át. A szabály megszegése esetén, a félpályáról közvetett szabadrúgás jár a vétlen csapatnak. Az ellenfél játékosai a büntetőterületen belül nem tartózkodhatnak. – Ha játékban van a labda, akkor a kapus már átdobhatja, átrúghatja a félpályát, akár gólt is szerezhet ezekből. –  A hazaadást a kapus nem foghatja meg. – A kapusról, ill. a védekező játékosról az alapvonalon túlra jutó labda szögletrúgást eredményez. – A játékteret az oldalvonalon elhagyó labdát kézzel és lábbal egyaránt játékba lehet hozni, az oldalvonalon kívülről, vagy az oldalvonalról. Oldalvonalon belülről elvégzett partbedobásnál/partrúgásnál a partbedobás/partrúgás joga átszáll az ellenfélre. Partbedobás/partrúgás esetén az ellenfél játékosainak minimum 3 méterre kell állniuk a labdától. A partbedobást/partrúgást a labda birtoklását követő 10 másodpercen belül el kell végezni, ellenkező esetben a partbedobás/partrúgás joga átszáll az ellenfélre. Partbedobásból/partrúgásból közvetlenül (érintés nélkül) nem lehet gólt elérni. – Lesállás nincs. – A büntetőrúgást a 7 méteres vonalról kell elvégezni.

 

•           Sárga és piros lap: Sárga lap: Ha a játékos ugyanazon a mérkőzésen másodízben követ el olyan szabálytalanságot, amiért sárgalapos figyelmeztetést kell adni, akkor a játékvezetőnek ki kell őt állítania. A kiállított játékosnak el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc, melynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti. A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal.

A sárgalapos figyelmeztetés mindig csak az adott mérkőzésre vonatkozik, a játékos azt nem viszi tovább. Piros lap: Durva szabálytalanság esetén a játékos azonnali piros lappal büntetendő, el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc, melynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti. A kiállított játékos a soron következő kettő (2) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal. Súlyosabb vétség esetén a Versenybizottság dönt a fegyelmi büntetés mértékéről.

 

_________________________________________________________________

 

2016-17. tanév:

 

Eredmények:

 

József-Petőfi 9:2  

           

József-Babits 6:5

 

Babits-Petőfi 6:5

 

 

2016-17. tanév - 4.kcs-os (7-8.osztályosok) fiú labdarúgás kiírás:

 

Kérlek április 5–ig jelezd, hogy indulnál-e?

 

Helyszín: József Attila általános iskola

 

Időpont: 2017. április 20. csütörtök 11.00, bemelegítés és sorsolás 10.30tól

 

 

Szervező: Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület, József Attila Általános iskola

 

 

Díjazás: érem és oklevél

 

Csak amatőr, igazolás nélküli tanulók számára!!

 

 

 

A játékvezetést a Testnevelő Kollégák oldják meg egymás között!

 

Versenyszabályok:

 

Korcsoport:

Csapatversenyben a IV. korcsoportba tartozó, 2002-2003-ben születettek.

 

Felversenyzés:

Alacsonyabb, III. korcsoportos tanulók felversenyezhetnek (amennyiben a korlátozás feltételeinek megfelelnek) és visszaversenyezhet saját korcsoportjukba is.

 

Korlátozás:

A versenyen azok a IV. korcsoportba tartozó diákok vehetnek részt, akik 2012. augusztus 01. óta az MLSZ, ill. a megyei/budapesti Labdarúgó Szövetségekáltal az NB I., NB II., és futsal NB I. és NB II. felnőtt és korosztályos bajnokságokra

kiadott verseny- és játékengedéllyel nem rendelkeznek, mérkőzéseken nem szerepeltek. Ez vonatkozik a magyar és a nem magyar állampolgárságú tanulókra egyaránt. A nem magyar állampolgárságú tanulók az adott ország szakszövetségének igazolását kötelesek bemutatni, melynek szövegezése a magyar meghatározással azonos.

 

• A pálya: terem - kispálya

• Játékidő: 2 x 15 perc, 3 perc szünettel.

• Kapuméret: 3 x 2 m-es kézilabda kapu.

• Csapatlétszám: 10 fő játékos

• Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 10 fő játékos szerepeltethető, az a 10 fő, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt a technikai értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben.

• Csapatlétszám a mérkőzésen: a pályán egy időben 1 kapus és 4 mezőnyjátékos tartózkodhat.

• Csere: a cserejátékosok maximális száma 5 fő, a cserelehetőség folyamatos.

A cserejátékos abban az esetben léphet pályára a saját térfelén, ha a lecserélt játékos elhagyta a játékteret, és a két játékos között nem nagyobb a távolság mint 3 m.

Cipő: tornacipő

• Játékszabályok: a labdarúgás játékszabályai szerint (hazaadás, szöglet is).

– Ha a labda a támadócsapat játékosáról hagyja el a játékteret az alapvonalon

keresztül, a labda játékba hozása kapuskidobással történik a hatoson belülről. Ebből közvetlenül gól nem érhető el.

– A kapusról, ill. a védekező játékosról az alapvonalon túlra jutó labda szögletrúgást eredményez.

– A kapus a hazaadást kézzel nem foghatja meg.

– Középkezdésből közvetlenül gól nem érhető el.

– A labda játékba hozása oldalról bedobással történik. Ebből közvetlenül gól nem érhető el.

– Szabadrúgás esetén a rúgó játékos előtt 3 méter távolságra köteles elhelyezkedni

az ellenfél játékosa.

– A büntetőrúgást a 7 méteres vonalról kell elvégezni.

• Sárga és piros lap:

Sárga lap: Ha a játékos ugyanazon a mérkőzésen másodízben követ el olyan szabálytalanságot, amiért sárgalapos figyelmeztetést kell adni, akkor a játékvezetőnek ki kell őt állítania. A kiállított játékosnak el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc, melynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti. A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal. A sárgalapos figyelmeztetés mindig csak az adott mérkőzésre vonatkozik, a játékos azt nem viszi tovább.

Piros lap: Durva szabálytalanság esetén a játékos azonnali piros lappal büntetendő, el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítás a játékidő hátralévő részéig szól, és a csapat a továbbiakban a játéktéren eggyel kevesebb játékossal játszhat. A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal. Súlyosabb vétség esetén a Versenybizottság dönt a fegyelmi büntetés mértékéről.

• A mérkőzésért adható pontok:

Rendes játékidőben a győztes 3 pontot, a vesztes 0 pontot kap.

A csoportmérkőzések során döntetlen esetén 3-3 büntetőrúgás következik

(7 méterről). Az így győztes 2 pontot, a vesztes 1 pontot kap.

A csoporton belüli sorrend meghatározása:

1. legtöbb pont

2. egymás ellen elért eredmény

3. gólkülönbség

4. több rúgott gól

A csoportmérkőzések során, holtverseny esetén a következő szempontok alapján dől el a továbbjutás:

2 csapat holtversenye esetén:

a. Az azonos pontszámot elért csapatok egymás elleni eredménye.

b. Ha ez döntetlen, akkor a büntetőrúgások eredménye dönt.

3 csapat holtversenye esetén:

a. A holtversenyen kívüli csapat elleni eredményeket figyelmen kívül kell hagyni.

b. A holtversenyben lévő csapatok egymás ellen elért eredményei alapján:legtöbb szerzett pont dönt.

c. Ha így két csapat kerül egyenlő pontszámra, akkor az egymás elleni eredményük dönt.

d. Ha ez is egyenlő, akkor a két csapat közti büntetőrúgás eredménye dönt.

e. Amennyiben a 3 csapat így is holtversenyben marad, akkor az egymás elleni eredményeket figyelembe véve dől el a továbbjutás:

1. jobb gólkülönbség

2. több rúgott gól

f. Abszolút holtverseny esetén (ha a fentiek után is egyenlő az állás), akkor a teljes tabellát figyelembe véve dől el a továbbjutás az alábbiak szerint:

1. jobb gólkülönbség

2. több rúgott gól

3. 3-3 büntető

Helyosztóknál döntetlen esetén 3-3 büntetőrúgás (7 méterről) következik.

Amennyiben ez sem dönt, akkor további büntetők következnek az első hibáig, melyet azok a játékosok végezhetnek el, akik az első három büntetőrúgásnál nem szerepeltek.

 

 

_______________________________________________________________

 

2015-16. tanév - 4.kcs-os (7-8.osztályosok) fiú labdarúgás:

 

IV. korcsoportos Esztergom városi labdarúgó diákolimpia

Szervező: Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület

Rendező: József Attila általános iskola, Lázár István, Osvald Zsolt

Mérkőzések:

 • József – Franka: 0-5
 • Petőfi – Babits: 5-4
 • József – Babits: 1-2
 • Petőfi – Franka: 0-4
 • Petőfi – József: 3-0

 

Végeredmény:

 1. Franka
 2. Szt. Imre
 3. Babits
 4. József

 

Győztes csapat névsora: Lendvai Bence, Réthy Bertalan, Bakonyi Gergő, Farkas Olivér, Csőre Balázs,  Hammer Vencel, Bodolai Zoltán

 

Versenykiírás:

Helyszín: József Attila általános iskola

Időpont: 2016. április 5.kedd 11.00, bemelegítés és sorsolás 10.30tól

Szervező: Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület, József Attila Általános iskola

Játékvezető: Osvald Zsolt

Díjazás: érem és oklevél

 

Csak amatőr, igazolás nélküli tanulók számára!!

 

Versenyszabályok:

 

Korcsoport:

Csapatversenyben a IV. korcsoportba tartozó, 2001-2002-ben születettek.

Felversenyzés:

Alacsonyabb, III. korcsoportos tanulók felversenyezhetnek (amennyiben a korlátozás feltételeinek megfelelnek) és visszaversenyezhet saját korcsoportjukba is.

Korlátozás:

A versenyen azok a IV. korcsoportba tartozó diákok vehetnek részt, akik 2012. augusztus 01. óta az MLSZ, ill. a megyei/budapesti Labdarúgó Szövetségekáltal az NB I., NB II., és futsal NB I. és NB II. felnőtt és korosztályos bajnokságokra

kiadott verseny- és játékengedéllyel nem rendelkeznek, mérkőzéseken nem szerepeltek. Ez vonatkozik a magyar és a nem magyar állampolgárságú tanulókra egyaránt. A nem magyar állampolgárságú tanulók az adott ország szakszövetségének igazolását kötelesek bemutatni, melynek szövegezése a magyar meghatározással azonos.

• A pálya: terem - kispálya

• Játékidő: 2 x 15 perc, 3 perc szünettel.

• Kapuméret: 3 x 2 m-es kézilabda kapu.

• Csapatlétszám: 10 fő játékos

• Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 10 fő játékos szerepeltethető, az a 10 fő, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt a technikai értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben.

• Csapatlétszám a mérkőzésen: a pályán egy időben 1 kapus és 4 mezőnyjátékos tartózkodhat.

• Csere: a cserejátékosok maximális száma 5 fő, a cserelehetőség folyamatos.

A cserejátékos abban az esetben léphet pályára a saját térfelén, ha a lecserélt játékos elhagyta a játékteret, és a két játékos között nem nagyobb a távolság mint 3 m.

Cipő: tornacipő

• Játékszabályok: a labdarúgás játékszabályai szerint (hazaadás, szöglet is).

– Ha a labda a támadócsapat játékosáról hagyja el a játékteret az alapvonalon

keresztül, a labda játékba hozása kapuskidobással történik a hatoson belülről. Ebből közvetlenül gól nem érhető el.

– A kapusról, ill. a védekező játékosról az alapvonalon túlra jutó labda szögletrúgást eredményez.

– A kapus a hazaadást kézzel nem foghatja meg.

– Középkezdésből közvetlenül gól nem érhető el.

– A labda játékba hozása oldalról bedobással történik. Ebből közvetlenül gól nem érhető el.

– Szabadrúgás esetén a rúgó játékos előtt 3 méter távolságra köteles elhelyezkedni

az ellenfél játékosa.

– A büntetőrúgást a 7 méteres vonalról kell elvégezni.

• Sárga és piros lap:

Sárga lap: Ha a játékos ugyanazon a mérkőzésen másodízben követ el olyan szabálytalanságot, amiért sárgalapos figyelmeztetést kell adni, akkor a játékvezetőnek ki kell őt állítania. A kiállított játékosnak el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc, melynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti. A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal. A sárgalapos figyelmeztetés mindig csak az adott mérkőzésre vonatkozik, a játékos azt nem viszi tovább.

Piros lap: Durva szabálytalanság esetén a játékos azonnali piros lappal büntetendő, el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítás a játékidő hátralévő részéig szól, és a csapat a továbbiakban a játéktéren eggyel kevesebb játékossal játszhat. A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal. Súlyosabb vétség esetén a Versenybizottság dönt a fegyelmi büntetés mértékéről.

• A mérkőzésért adható pontok:

Rendes játékidőben a győztes 3 pontot, a vesztes 0 pontot kap.

A csoportmérkőzések során döntetlen esetén 3-3 büntetőrúgás következik

(7 méterről). Az így győztes 2 pontot, a vesztes 1 pontot kap.

A csoporton belüli sorrend meghatározása:

1. legtöbb pont

2. egymás ellen elért eredmény

3. gólkülönbség

4. több rúgott gól

A csoportmérkőzések során, holtverseny esetén a következő szempontok alapján dől el a továbbjutás:

2 csapat holtversenye esetén:

a. Az azonos pontszámot elért csapatok egymás elleni eredménye.

b. Ha ez döntetlen, akkor a büntetőrúgások eredménye dönt.

3 csapat holtversenye esetén:

a. A holtversenyen kívüli csapat elleni eredményeket figyelmen kívül kell hagyni.

b. A holtversenyben lévő csapatok egymás ellen elért eredményei alapján:legtöbb szerzett pont dönt.

c. Ha így két csapat kerül egyenlő pontszámra, akkor az egymás elleni eredményük dönt.

d. Ha ez is egyenlő, akkor a két csapat közti büntetőrúgás eredménye dönt.

e. Amennyiben a 3 csapat így is holtversenyben marad, akkor az egymás elleni eredményeket figyelembe véve dől el a továbbjutás:

1. jobb gólkülönbség

2. több rúgott gól

f. Abszolút holtverseny esetén (ha a fentiek után is egyenlő az állás), akkor a teljes tabellát figyelembe véve dől el a továbbjutás az alábbiak szerint:

1. jobb gólkülönbség

2. több rúgott gól

3. 3-3 büntető

Helyosztóknál döntetlen esetén 3-3 büntetőrúgás (7 méterről) következik.

Amennyiben ez sem dönt, akkor további büntetők következnek az első hibáig, melyet azok a játékosok végezhetnek el, akik az első három büntetőrúgásnál nem szerepeltek.

 

_________________________________________________________________

 

 

2014-15:

4. korcsoportos amatőr labdarúgás eredmények:

 

1.  Mindszenty

2. Babits

3. Arany

4. József

5. Franka (versenyen kívül)

 

 • Babits – Arany: 2-1
 • Babits – Mindszenty: 1-1
 • Babits – József: 1-1
 • Mindszenty – Arany: 1-0
 • Mindszenty – József: 1-0
 • Arany – József: 1-0
 • Franka – Babits: 4-1
 • Franka – Arany: 3-0
 • Franka – Mindszenty: 2-0
 • Franka – József: 4-3

 

A mérkőzéseket Lázár István vezette.                        

Köszönjük a József Attila iskolának a teremhasználatot!

 

4.kcs-os amatőr fiú teremlabdarúgás:

Helyszín: József Attila általános iskola

Időpont: 2015.március 18. 13.30-tól

Sorsolás a verseny megkezdése előtt.

 

4 csapat jelentkezett:Babits, Mindszenty, József, Franka

 

A játékvezetést a Testnevelő Kollégák oldják meg egymás között!

 

Versenyszabályok:

 

Korcsoport:

Csapatversenyben a IV. korcsoportba tartozó, 2000-2001-ben született tanulók.

Felversenyzés:

Alacsonyabb, III. korcsoportos (2002-2003-ban született) tanulók felversenyezhetnek (amennyiben a korlátozás feltételeinek megfelelnek) és visszaversenyezhet saját korcsoportjukba is.

Korlátozás:

A versenyen azok a IV. korcsoportba tartozó diákok vehetnek részt, akik 2012. augusztus 01. óta az MLSZ, ill. a megyei/budapesti Labdarúgó Szövetségekáltal az NB I., NB II., és futsal NB I. és NB II. felnőtt és korosztályos bajnokságokra

kiadott verseny- és játékengedéllyel nem rendelkeznek, mérkőzéseken nem szerepeltek. Ez vonatkozik a magyar és a nem magyar állampolgárságú tanulókra egyaránt. A nem magyar állampolgárságú tanulók az adott ország szakszövetségének igazolását kötelesek bemutatni, melynek szövegezése a magyar meghatározással azonos.

• A pálya: terem - kispálya

• Játékidő: 2 x 15 perc, 3 perc szünettel.

• Kapuméret: 3 x 2 m-es kézilabda kapu.

• Csapatlétszám: 10 főjátékos

• Játékosok szerepeltetése: versenyenként és csapatonként 10 fő játékos szerepeltethető, az a 10 fő, akiket az adott verseny első mérkőzése előtt a technikai értekezleten leigazoltak és nevük szerepel a jegyzőkönyvben.

• Csapatlétszám a mérkőzésen: a pályán egy időben 1 kapus és 4 mezőnyjátékos tartózkodhat.

• Csere: a cserejátékosok maximális száma 5 fő, a cserelehetőség folyamatos.

A cserejátékos abban az esetben léphet pályára a saját térfelén, ha a lecserélt játékos elhagyta a játékteret, és a két játékos között nem nagyobb a távolság mint 3 m.

Cipő: tornacipő

• Játékszabályok: a labdarúgás játékszabályai szerint (hazaadás, szöglet is).

–Ha a labda a támadócsapat játékosáról hagyja el a játékteret az alapvonalon

keresztül, a labda játékba hozása kapuskidobással történik a hatoson belülről. Ebből közvetlenül gól nem érhető el.

–A kapusról, ill. a védekező játékosról az alapvonalon túlra jutó labda szögletrúgást eredményez.

–A kapus a hazaadást kézzel nem foghatja meg.

–Középkezdésből közvetlenül gól nem érhető el.

–A labda játékba hozása oldalról bedobással történik. Ebből közvetlenül gól nem érhető el.

–Szabadrúgás esetén a rúgó játékos előtt 3 méter távolságra köteles elhelyezkedni

az ellenfél játékosa.

–A büntetőrúgást a 7 méteres vonalról kell elvégezni.

• Sárga és piros lap:

Sárga lap: Ha a játékos ugyanazon a mérkőzésen másodízben követ el olyan szabálytalanságot, amiért sárgalapos figyelmeztetést kell adni, akkor a játékvezetőnek ki kell őt állítania. A kiállított játékosnak el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítási idő 2 perc, melynek letelte után a kiállított játékos nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévőjátékosainak számát kiegészítheti. A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal. A sárgalapos figyelmeztetés mindig csak az adott mérkőzésre vonatkozik, a játékos azt nem viszi tovább.

Piros lap: Durva szabálytalanság esetén a játékos azonnali piros lappal büntetendő, el kell hagynia a játékteret és a cserepadon sem foglalhat helyet. A kiállítás a játékidő hátralévő részéig szól, és a csapat a továbbiakban a játéktéren eggyel kevesebb játékossal játszhat. A kiállított játékos a soron következő egy (1) mérkőzésen nem rendelkezik játékjogosultsággal. Súlyosabb vétség esetén a Versenybizottság dönt a fegyelmi büntetés mértékéről.

• A mérkőzésért adható pontok:

Rendes játékidőben a győztes 3 pontot, a vesztes 0 pontot kap.

A csoportmérkőzések során döntetlen esetén 3-3 büntetőrúgás következik

(7 méterről). Az így győztes 2 pontot, a vesztes 1 pontot kap.

A csoporton belüli sorrend meghatározása:

1. legtöbb pont

2. egymás ellen elért eredmény

3. gólkülönbség

4. több rúgott gól

A csoportmérkőzések során, holtverseny esetén a következő szempontok alapján dől el a továbbjutás:

2 csapat holtversenye esetén:

a. Az azonos pontszámot elért csapatok egymás elleni eredménye.

b. Ha ez döntetlen, akkor a büntetőrúgások eredménye dönt.

3 csapat holtversenye esetén:

a. A holtversenyen kívüli csapat elleni eredményeket figyelmen kívül kell hagyni.

b. A holtversenyben lévő csapatok egymás ellen elért eredményei alapján:legtöbb szerzett pont dönt.

c. Ha így két csapat kerül egyenlő pontszámra, akkor az egymás elleni eredményük dönt.

d. Ha ez is egyenlő, akkor a két csapat közti büntetőrúgás eredménye dönt.

e. Amennyiben a 3 csapat így is holtversenyben marad, akkor az egymás elleni eredményeket figyelembe véve dől el a továbbjutás:

1. jobb gólkülönbség

2. több rúgott gól

f. Abszolút holtverseny esetén (ha a fentiek után is egyenlő az állás), akkor a teljes tabellát figyelembe véve dől el a továbbjutás az alábbiak szerint:

1. jobb gólkülönbség

2. több rúgott gól

3. 3-3 büntető

Helyosztóknál döntetlen esetén 3-3 büntetőrúgás (7 méterről) következik.

Amennyiben ez sem dönt, akkor további büntetők következnek az első hibáig, melyet azok a játékosok végezhetnek el, akik az első három büntetőrúgásnál nem szerepeltek.

 

__________________________________________________________________

 

2013-14:

április 4. - József:

Résztvevők: Babits, József, Mindszenty

___________________________________________________________________________________________________

2012-13:

Eredmények:

A versenyt a József Attila Általános iskola és a Dobó Katalin Gimnázium szervezte. A mérkőzések:

"A" csoport:

- József - Árpádházi: 5-5 ( 7-5 )

- József - Arany: 6-3

- Árpádházi - Arany: 5-4

"B" csoport:

- Ferences - Gyakorló: 8-2

- Ferences - Dobó: 2-2

- Babits - Gyakorló: 5-1

- Dobó - Gyakorló: 6-0

- Ferences - Babits: 1-5

Döntő:

- József - Babits: 2-2 ( 2-3 )

- Babits - Dobó: 3-1

- József - Dobó: 1-3

 

Végeredmény:

1. Babits

2.Dobó

3. József

Győztes csapat névsora: Kosznovszki Péter, Teprics Kevin, Balonyi Ádám, Kistóth László, Bodnár Kevin, Varga Bence, Kiss Máté, Cauveiró Dionisio, Varjú Gergely, felkészítő tanár: Kottász Gabriella 

 

VERSENYKIÍRÁS 2012-13.

 

IV.KCS. LABDARÚGÓ TORNA

 

1. Verseny helye :

n   A Dobó és a József iskola tornaterme

2. A verseny ideje:

n   2013. március 19.  10.00óra – gyülekező: 9.40

3. Szervezők:

n   Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület

n   Mihalovits Gábor, Osvald Zsolt

4. Nevezési díj : nincs

5. Díjazás:

I-III. hely: érem

Minden résztvevő oklevél díjazásban részesül

 

6. Egyéb tudnivalók:

 

n   nevezők: Arany, Dobó, József, Erzsébet, Gyakorló, Babits, Franka

n   sorsolást Osvald Zsolt készíti el

n   csak tornacipőben

n   az egységes mez kötelező

n   mérkőzésidő : 2 x12 perc, 3perc szünet

n   .csapatlétszám: 4+1 / 10 fő nevezhető / - kispálya

n   Játékvezetésről a szervezők gondoskodnak

n   A mindenkori diákolimpiai szabályok érvényesek!!!

n   Vitás ügyekben Osvald Zsolt technikai vezető dönt

 

 

Szerencsés Tamás   

 

________________________________________________________________

 

Eredmények:

 

A verseny győztese 2011-12: Ferences gimnázium 

 

__________________________________________________

 

 

Az Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület 2010. március 22-24 között rendezte meg a Vasas pályán a 4.korcsoportos ( 7-8.osztályosok) nagypályás labdarúgó tornát. A versenyre 6 iskola 100 tanulója nevezett. A nevezett iskolák: Ferences gimnázium, Szt.Erzsébet, Babits, Szt. István, Arany, József. A nevezetteket 2 csoportba sorsoltuk. Az első csoport küzdelmei március 22-én zajlottak le, az eredmények:

 

 1. Franka – Erzsébet: 0-4
 2. Babits – Franka: 7-0
 3. Babits – Erzsébet: 2-1

 

Végeredmény:

 

 1. Babits – 4pont
 2. Erzsébet – 2pont
 3. Franka – 0pont

 

A második csoport küzdelmeit március 23-án rendeztük, az eredmények:

 

 1. István – Arany: 2-2
 2. Arany – József: 0-4
 3. József – István: 1-3

 

Végeredmény:

 

 1. István: 3pont
 2. József: 2 pont
 3. Arany: 1pont

 

A helyosztókat március 24-én rendeztük:

 

A 3. helyért: Erzsébet – József: 2-0

 

A döntő Babits – István: 1-0

 

A győztes csapat névsora:  Gyebnár Gergely, Ribár Dávid, Kovács Ákos, Kovács Attila, Képes Máté, Papp Szabolcs, Horváth Ferenc, Faragó Barnabás, Kis Péter, Rézműves Zsolt, Minczér Ákos, Ódor Gábor, Koller Tamás, Trexler Milán, Teperics Krisztofer

 

A mérkőzéseket Osvald Zsolt vezette, aki a szervezésben is nagy segítséget nyújtott.

 

Szerencsés Tamás

____________________________________________________________________________________

 

Az Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület 2011. november 9én szerdán rendezte meg a Vasas és a Ferences pályán a 4.korcsoportos kiskörzeti ( 7-8.osztályosok) nagypályás labdarúgó tornát.

A versenyre 6 iskola 100 tanulója nevezett.

A nevezett iskolák: Ferences gimnázium, Szt.Erzsébet, Babits, Szt. Imre, Arany, Pilismarót.

A nevezetteket 2 csoportba sorsoltuk.

Az első csoport küzdelmei amelyek a Ferences pályán zajlottak:

 

1.       Franka – Babits: 3-0

2.       Franka – Arany: 2-1

3.       Babits – Arany: 5-1

Végeredmény:

1.       Franka – 6pont

2.       Babits – 3pont

3.       Arany – 0pont

 

A második csoport küzdelmei a Vasas pályán zajlottak:

1.       Szt.Imre – Szt Erzsébet: 1-0

2.       Szt.Imre – Pilismarót: 3-0

3.       Szt.Erzsébet – Pilismarót: 4-0

Végeredmény:

1.       Szt.Imre: 6 pont

2.       Szt.Erzsébet: 3 pont

3.       Pilismarót: 0pont

 

A 3. helyért a két második helyezett csapat mérkőzött a Franka pályán:

 -  Szt.Erzsébet – Babits: 3-0

 

A döntőt a két első helyezett csapat vívta a Vasas pálya füves részén:

  - Franka – Szt.Imre: 3-1

 

Így a végeredmény:

 1. Franka

 2. Szt.Imre

 3. Szt.Erzsébet

 4. Babits

 5. Arany

 6. Pilismarót

 

Az első 3 helyezett csapat az Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület jóvoltából érmeket és oklevelet, a helyezett csapatok díszes okleveleket vehettek át.

 

A mérkőzéseket Bodnár Miklós és Osvald Zsolt vezette, aki a szervezésben is nagy segítséget nyújtott. Külön köszönet azért, hogy a diákok ingyen használhatták a két füves és jó minőségű pályát!

 

A győztes csapat névsora: Tóth Márton, Miksey Tamás, Lukovszki Máté, Varga Márton, Németh Viktor, Gyarmati Krisztián, Csermely Gergely, Rendás Botond, Csizmár Csanád, Paxián Márton, Csupor Előd, Boros Ábel, Gémesi Áron, edző: Osvald Zsolt

 

A győztes csapat képviselheti a várost a nagykörzeti döntőt, ahol kiharcolhatja a megyei döntőbe jutást.

 

Szerencsés Tamás